Skip to main content

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου



Νιώθεις την ανάγκη να αφιερώσεις χρόνο, φροντίδα και νοιάξιμο για τον εαυτό σου; Είναι πεσμένη η διάθεση και η αυτοπεποίθησή σου; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις έξι δημιουργικούς τρόπους για να επενδύσεις στο απαραίτητο self-love προς τον εαυτό σου, κάνοντάς σου ένα πολύτιμο δώρο.

Pixel

Δημιούργησε ένα moodboard self-love

Μάζεψε εικόνες, αποφθέγματα και επιβεβαιώσεις που σε εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν τους στόχους, τα όνειρα και τα θετικά χαρακτηριστικά σου. Τακτοποίησε τη συλλογή σου σε έναν φυσικό ή ψηφιακό πίνακα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πίνακα ανακοινώσεων, χαρτόνι ή εφαρμογές όπως το Pinterest και το Canva. Τοποθέτησε τον πίνακα σε ένα σημείο όπου θα τον βλέπεις καθημερινά, ως οπτική υπενθύμιση της αξίας σου, των στόχων και των φιλοδοξιών σου.

Γράψε ένα ερωτικό γράμμα στον εαυτό σου

Σκέψου τα δυνατά σου σημεία, τα επιτεύγματα και τις ιδιότητες που εκτιμάς στον εαυτό σου. Γράψε ένα ειλικρινές γράμμα εκφράζοντας αγάπη, ευγνωμοσύνη και ενθάρρυνση στον εαυτό σου. Ανάφερε συγκεκριμένα περιστατικά που σε έκαναν περήφανη και διάβαζέ το τακτικά.

Ασχολήσου με την καλλιτεχνική θεραπεία

Διάλεξε ένα καλλιτεχνικό μέσο που σου αρέσει ή σε ενδιαφέρει, όπως ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική ή κάποια ψηφιακή τέχνη. Χρησιμοποίησε το επιλεγμένο μέσο για να εκφράσεις τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις εμπειρίες σου. Επικεντρώσου στην αυτοέκφραση και όχι στο τελικό προϊόν. Μετά την ολοκλήρωση ενός έργου, αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τι αποκαλύπτει για τον εσωτερικό σου εαυτό και τα συναισθήματά σου.

Δημιούργησε μια self-love playlist

Διάλεξε μουσική που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη, σίγουρη και γεμάτη έμπνευση. Αναζήτησε τραγούδια με θετικούς στίχους που ανεβάζουν τη διάθεσή σου. Χρησιμοποίησε μια υπηρεσία streaming για να συντάξεις αυτά τα τραγούδια σε μια self-love playlist και άκουσέ την όταν χρειάζεσαι μια ώθηση αυτοπεποίθησης, για αυτοφροντίδα ή ενώ εκτελείς καθημερινές εργασίες.

Εξασκήσου στον καθρέφτη

Βρες έναν ήσυχο χώρο όπου μπορείς να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη χωρίς περισπασμούς. Κοίταξε στα μάτια σου και μίλα ευγενικά στον εαυτό σου. Ξεκίνα με επιβεβαιώσεις όπως «Αξίζω», «Αγαπώ τον εαυτό μου» και «Είμαι επαρκής». Βάλε την άσκηση στον καθρέφτη στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Ασχολήσου με τη self-love φωτογραφία

Διάλεξε ρούχα, τοποθεσίες και θέματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι σίγουρη και όμορφη και οργάνωσε μια φωτογράφηση του εαυτού σου. Μπορείς να το κάνεις μόνη σου ή με μια φίλη. Χρησιμοποίησε μια κάμερα ή smartphone για να τραβήξεις φωτογραφίες που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τις μοναδικές ιδιότητές σου. Διασκέδασε  και πειραματίσου με διαφορετικές εκφράσεις. Διάλεξε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και έκθεσέ τις σε ένα σημείο που μπορείς να τις βλέπεις τακτικά. Χρησιμοποίησέ τις ως υπενθύμιση της ομορφιάς και της μοναδικότητάς σου.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου

SELF-LOVE

Πέντε τρόποι για να θέσεις ως προτεραιότητα τον εαυτό σου αυτό το καλοκαίρι

Πώς να δείξεις αγάπη και φροντίδα σε εσένα τους καλοκαιρινούς μήνες

SELF-LOVE

6 τρόποι για να φροντίσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου

Τι να κάνεις εκείνη την περίοδο του χρόνου που το άγχος βρίσκεται στα ύψη και το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 4 Ιουλίου

Αλλάξτε από μόνοι σας την τύχη σας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Είναι ωραία να πεθαίνουμε παρέα με τον MAZOHA»: Ο MAZOHA κάνει κατάληψη στο Playground 260 και μας καλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι με μοναδικές δράσεις και events

Ένα εκρηκτικό live με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να σταματήσετε να είστε τοξικοί και να γίνετε πιο ευγενικοί

Δείτε πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας