Skip to main content

DO IT YOURSELF

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις το δέρμα και τα μαλλιά σου μετά την παραλία

Βασικές κινήσεις για το απαραίτητο pampering μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό



Μετά από μια μέρα στην παραλία, η χαλάρωση και η διασκέδαση είναι δεδομένες, όμως ο ήλιος, το θαλασσινό νερό και η άμμος μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου. Για να επαναφορτίσεις λοιπόν τις beauty μπαταρίες σου κάνοντας το απαραίτητο post-beach pampering, να μερικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις με την επιστροφή στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο.

Pixel

Κάνε μπάνιο αμέσως

Μόλις επιστρέψεις στο σπίτι ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, κάνε ένα ντους για να ξεπλύνεις το αλάτι, την άμμο και το αντηλιακό από το δέρμα και τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε χλιαρό ή και δροσερό αν το αντέχεις νερό και ένα απαλό, ενυδατικό αφρόλουτρο.

Καθάρισε καλά τα μαλλιά σου

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν καθαρισμού ειδικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, για να αφαιρέσεις το αλάτι, την άμμο και τα προϊόντα από τα μαλλιά σου. Ακολούθησε με ένα θρεπτικό conditioner ή μια βαθιά ενυδατική θεραπεία για να αποκαταστήσεις την υγρασία.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Εφάρμοσε ένα πλούσιο, ενυδατικό γαλάκτωμα, ένα έλαιο σώματος ή ένα προϊόν after sun για να αναπληρώσεις την υγρασία που χάθηκε από την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό. Αναζήτησε συστατικά όπως η αλόη βέρα, το βούτυρο καριτέ και η γλυκερίνη, ενώ διάλεξε και ένα προϊόν με ένα μεθυστικό καλοκαιρινό άρωμα που θα σε χαλαρώσει.

Αντιμετώπισε δραστικά πιθανά εγκαύματα

Εάν έχεις καεί λίγο από τον ήλιο, εφάρμοσε ένα δροσιστικό τζελ αλόης βέρα που θα βρεις στο φαρμακείο ή μια αναπλαστική κρέμα για μετά τον ήλιο που θα καταπραΰνει το δέρμα. Διατήρησε τις περιοχές ενυδατωμένες για να βοηθήσεις την επούλωση.

Κάνε απαλή απολέπιση

Την επόμενη μέρα, χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί. Αυτό βοηθά στην αποφυγή των φραγμένων πόρων, διατηρεί το δέρμα λείο και βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος.

Ενυδατώσου από μέσα

Πιες άφθονο νερό για να ενυδατώσεις το σώμα σου από μέσα προς τα έξω. Το νερό καρύδας ή ένα παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των χαμένων μετάλλων.

Άπλωσε μια ενυδατική μάσκα προσώπου

Περιποιήσου το πρόσωπό σου με μια ενυδατική μάσκα για να αναπληρώσεις την υγρασία και να καταπραΰνεις κάθε ερεθισμό. Αναζήτησε μάσκες με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και το χαμομήλι, ενώ συνέχισε την περιποίηση της επιδερμίδας σου με ένα ενυδατικό σέρουμ και την κρέμα προσώπου σου.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Ροδόνερο για το πρόσωπο – τα πολύτιμα οφέλη του

7 αντιγηραντικές μάσκες προσώπου για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο

DO IT YOURSELF

6 οικονομικές mascara με χρώμα για ένα pop twist στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σου

Αντικατάστησε την κλασική μαύρη mascara για μια πιο fun προσέγγιση στο look σου

DO IT YOURSELF

Σπιτικό scrub για να διατηρήσεις τα χέρια σου απαλά και ενυδατωμένα

Θρεπτική φόρμουλα που μπορείς να φτιάξεις με απλά υλικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 6 Ιουλίου

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να συνηθίσει τη νέα τάξη πραγμάτων

SINGLES

Ποιες ιδιότητες θεωρούνται οι πιο θελκτικές για να σας κάνει κάποιος παρέα

Δείτε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτετε και ποια να αποβάλλετε, αν θέλετε να είστε πιο αρεστοί

ΘΕΑΤΡΟ

Τριήμερη πλατφόρμα δράσεων με τίτλο What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 5, 6 και 7 Ιουλίου παρουσιάζει μια κοινή δράση σε τρία εμβληματικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά