Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 τρόποι για να προστατεύσεις τα μάτια σου από την έκθεση στον ήλιο

Τα μάτια μας θέλουν κι αυτά φροντίδα και προστασία από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο



Θα έβγαινες ποτέ στον ήλιο χωρίς το αντιηλιακό σου για να προστατεύσεις την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σου; Μάλλον όχι! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τα μάτια μας είναι ακόμη ένα μέρος του σώματός μας που χρειάζονται υψηλή προστασία κατά την έκθεσή τους στον ήλιο, πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις με ποιους τρόπους πρέπει να προστατεύεις τα μάτια σου, φροντίζοντας για τη μείωση των συνεπειών της φωτογήρανσης και της καταπόνησής τους.

Pixel

Φόρα γυαλιά ηλίου με καλά φίλτρα UV

Βεβαιώσου ότι τα γυαλιά ηλίου σου μπλοκάρουν το 100% των ακτίνων UVA και UVB. Τα διάφορα στυλ που αγκαλιάζουν το πρόσωπο προσφέρουν επιπλέον προστασία εμποδίζοντας τις ακτίνες UV να εισέλθουν από τα πλάγια. Αναζήτησε γυαλιά ηλίου με την ένδειξη "UV400", που μπλοκάρουν όλες τις ακτίνες φωτός με μήκος κύματος έως 400 νανόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των UVA και UVB ακτίνων.

Φόρα καπέλο με φαρδύ γείσο

Ένα καπέλο με φαρδύ γείσο μπορεί να προσφέρει επιπλέον προστασία για τα μάτια σου, δημιουργώντας την απαραίτητη σκιά για το πρόσωπό σου και μειώνοντας την ποσότητα της UV ακτινοβολίας που φτάνει τελικά στα μάτια σου. Συνδύασε τη χρήση καπέλου με γυαλιά ηλίου.

Απόφυγε τις ώρες αιχμής στον ήλιο

Οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Αν αυτό είναι δυνατόν, περιόρισε τις εξωτερικές σου δραστηριότητες κατά τις ώρες αυτές για να μειώσεις την έκθεσή σου στην επιβλαβή ακτινοβολία UV. Αν χρειάζεται να βρίσκεσαι έξω, κάνε συχνά διαλείμματα στη σκιά.

Φόρα φακούς επαφής με αποκλεισμό UV

Αν φοράς φακούς επαφής, σκέψου να επιλέξεις αυτούς με ενσωματωμένη προστασία UV. Αυτοί οι φακοί μπορούν να βοηθήσουν στο μπλοκάρισμα σημαντικού ποσοστού της UV ακτινοβολίας από το να φτάσει στην επιφάνεια του ματιού σου. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με γυαλιά ηλίου και καπέλο για πλήρη προστασία.

Δείξε προσοχή με τις αντανακλαστικές επιφάνειες

Το νερό, η άμμος, το χιόνι, ακόμη και η άσφαλτος στο δρόμο μπορούν να αντανακλούν τις ακτίνες UV και να αυξάνουν την έκθεσή σου σε αυτές. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε αυτές τις επιφάνειες, λάβε επιπλέον προφυλάξεις φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο. Οι polarized φακοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της αντανάκλασης από αυτές τις επιφάνειες, βελτιώνοντας την άνεση και την ασφάλεια της όρασής σου.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές πρώτων βοηθειών για κοινούς καλοκαιρινούς τραυματισμούς

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ατυχήματα του καλοκαιριού

ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοράς στενά ρούχα στην καθημερινότητά σου

Μια φορά στο τόσο είναι ΟΚ, όμως σε γενικές γραμμές τα στενά ρούχα πρέπει να αποφεύγονται

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 2 Ιουλίου

Η εύνοια θα σας ακολουθεί στις αποφάσεις σας

SEX

Πώς να απογειώσεις αυτό το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όχι μόνο λόγω καύσωνα