Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 κοινά λάθη στο skincare που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση

Μάθε τι κάνεις λάθος για να το σταματήσεις άμεσα



Η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας συχνά μπορεί να αποδοθεί σε μερικά κοινά λάθη που κάνουμε κατά το skincare, αγνοώντας το γεγονός ότι εν τέλει τραυματίζουν το δέρμα μας και επιδεινώνουν προβλήματα που μπορεί αυτό να αντιμετωπίζει. Ακολουθούν τέσσερα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις με κάθε τρόπο, επενδύοντας σε πρακτικές που πραγματικά φροντίζουν το δέρμα σου από τη γήρανση.

Pixel

Παράλειψη αντηλιακού

Το να μην εφαρμόζεις αντηλιακό καθημερινά είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας σου. Η ακτινοβολία UV που προέρχεται από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές, υπερμελάγχρωση και κηλίδες γήρανσης και απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Για να το αποτρέψεις αυτό, χρησιμοποίησε αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30 κάθε μέρα, ανεξαρτήτως καιρού και ηλιοφάνειας.

Ανεπαρκής ενυδάτωση

Η ελλιπής ενυδάτωση της επιδερμίδας σου μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και θαμπή όψη, οδηγώντας τελικά σε εντονότερη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας. Για να διατηρήσεις την ιδανική ενυδάτωση στο δέρμα σου, χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική κρέμα ή ορό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και πίνε άφθονο νερό.

Υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, όμως η υπερβολική απολέπιση, ιδιαίτερα με προϊόντα με κόκκους, μπορεί να βλάψει τον φραγμό της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και φλεγμονή, αυξημένη ευαισθησία και ερυθρότητα και φυσικά επιτάχυνση της γήρανσης. Κάνε απολέπιση το πολύ 2-3 φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας απαλά προϊόντα που κάνουν χημική απολέπιση.

Παράλειψη νυχτερινής περιποίησης της επιδερμίδας

Τη νύχτα, η επιδερμίδα σου μπαίνει σε λειτουργία επιδιόρθωσης και η παράλειψη αυτής της διαδικασίας φροντίδας μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά της να αναζωογονηθεί επαρκώς. Φρόντισε να αφαιρείς πάντα σχολαστικά το μακιγιάζ σου με double cleansing (πρώτα με ελαιώδες προϊόν και έπειτα με ένα απαλό καθαριστικό τζελ ή αφρό), φροντίζοντας ώστε να μην βρεθείς με φραγμένους πόρους και σπυράκια. Στην συνέχεια προχώρησε στην εφαρμογή ειδικών για τη νύχτα θεραπειών (όπως η ρετινόλη ή τα πεπτίδια), που βοηθούν στην επιδιόρθωση και αναγέννηση της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Happy Birthday iconic Pamela Anderson

Τα μυστικά ομορφιάς για να αγκαλιάσετε το εμβληματικό της look Pamela Anderson

BEAUTY TIPS

Καλοκαιρινές DIY συμβουλές για το τέλειο πεντικιούρ

Δώστε στα πόδια σας το καλοκαιρινό  χάδι που τους αξίζει

BEAUTY TIPS

KIKO MILANO Gold Reflections: Oμορφιά λουσμένη με φως

Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Κiko Μilano, αποτελεί μια ωδή στο ηλιοβασίλεμα των Ιταλικών ακτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 2 Ιουλίου

Η εύνοια θα σας ακολουθεί στις αποφάσεις σας

SEX

Πώς να απογειώσεις αυτό το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όχι μόνο λόγω καύσωνα

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή