Skip to main content

BEAUTY TIPS

Καλοκαιρινές DIY συμβουλές για το τέλειο πεντικιούρ

Δώστε στα πόδια σας το καλοκαιρινό  χάδι που τους αξίζει



Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αφήνετε τα πόδια σας να λάμπουν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε από το να κάνετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο πεντικιούρ DIY. Όχι μόνο σας εξοικονομεί χρήματα, αλλά είναι επίσης ένας διασκεδαστικός και χαλαρωτικός τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ακολουθούν μερικές εύκολες και αποτελεσματικές καλοκαιρινές DIY συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο πεντικιούρ.

Pixel

1. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και προϊόντα:

Ποδόλουτρο ή λεκάνη

Νυχοκόπτη και λίμα νυχιών

Cuticle pusher

Scrub ποδιών και ελαφρόπετρα

Ενυδατική κρέμα ή λοσιόν ποδιών

Ασετόν

Base coat, βερνίκι νυχιών και top coat

Βαμβακερές μπάλες ή επιθέματα

Πετσέτες

2. Προετοιμασία των ποδιών σας

Ξεκινήστε αφαιρώντας οποιοδήποτε παλιό βερνίκι νυχιών με ένα απαλό αφαιρετικό βερνίκι νυχιών. Γεμίστε το ποδόλουτρο ή τη λεκάνη σας με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, άλατα Epsom ή μια δόση αντιβακτηριδιακό στοματικό διάλυμα για ένα δροσιστικό μούσκεμα. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν το δέρμα και τα πετσάκια.

3. Απολέπιση και λείανση

Μετά το μούλιασμα, στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα scrub ποδιών για απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, εστιάζοντας σε τυχόν τραχιές ή σκληρές περιοχές. Συνεχίστε με ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών για να εξομαλύνετε περαιτέρω τις φτέρνες και τις μπάλες των ποδιών σας. Ξεπλύνετε τα πόδια σας και στεγνώστε τα καλά.

4. Κόψιμο και διαμόρφωση

Χρησιμοποιήστε νυχοκόπτη για να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας ευθεία για να αποτρέψετε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Λιμάρετε απαλά τις άκρες στο επιθυμητό σχήμα, λειαίνοντας τυχόν τραχιές ή αιχμηρές άκρες. Αποφύγετε να κόψετε τα νύχια σας πολύ κοντά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων.

5. Φροντίδα επιδερμίδας

Εφαρμόστε ένα μαλακτικό ή λάδι για τα πετσάκια σας και σπρώξτε τα απαλά προς τα πίσω με ένα σπρώξιμο της επιδερμίδας. Προσέξτε να μην κόψετε τα πετσάκια σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Αφαιρέστε τυχόν περιττό λάδι επιδερμίδας με ένα υγρό πανί.

6. Ενυδατώστε

Κάντε μασάζ με μια πλούσια κρέμα ή λοσιόν ποδιών στα πόδια σας, με επίκεντρο τα ξηρά σημεία. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τα πόδια σας απαλά και ενυδατωμένα. Για μια επιπλέον απόλαυση, μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για λίγες ώρες ή για μια νύχτα για να κλειδώσετε την υγρασία.

7. Για λίγη έξτρα τελειότητα

Πριν εφαρμόσετε βερνίκι νυχιών, καθαρίστε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αφαίρεση βερνικιού νυχιών για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν λάδια και λοσιόν. Εφαρμόστε μια βασική στρώση για να προστατέψετε τα νύχια σας και να αποφύγετε τους λεκέδες. Μόλις στεγνώσει, εφαρμόστε δύο λεπτές στρώσεις από το αγαπημένο σας καλοκαιρινό βερνίκι νυχιών, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώσει πλήρως μεταξύ των στρώσεων. Ολοκληρώστε με ένα top coat για να σφίξει το χρώμα και να προσθέσει λάμψη.

8. Τελικές πινελιές

Αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν εντελώς πριν δραστηριοποιηθείτε για να αποφύγετε μουτζούρες. Μόλις στεγνώσει, απλώστε λίγο λάδι επιδερμίδας γύρω από τα νύχια σας για να διατηρήσετε τα πετσάκια απαλά.

Πρόσθετες συμβουλές:

Πειραματιστείτε με φωτεινά, καλοκαιρινά χρώματα ή μοντέρνα σχέδια νυχιών.

Διατηρήστε το πεντικιούρ σας ενυδατώνοντας τα πόδια σας καθημερινά και χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα στο ντους.

Να φοράτε πάντα αντηλιακό στα πόδια σας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για να προστατεύεστε από τις ακτίνες UV.

Το να περιποιηθείτε τα πόδια σας με ένα πεντικιούρ DIY είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να αγκαλιάσετε την καλοκαιρινή σεζόν. Αυτά τα εύκολα βήματα θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται φανταστικά, έτοιμα να τα επιδείξετε με τα αγαπημένα σας σανδάλια ή σαγιονάρες. Απολαύστε τα όμορφα, έτοιμα για το καλοκαίρι πόδια σας! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Happy Birthday iconic Pamela Anderson

Τα μυστικά ομορφιάς για να αγκαλιάσετε το εμβληματικό της look Pamela Anderson

BEAUTY TIPS

4 κοινά λάθη στο skincare που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση

Μάθε τι κάνεις λάθος για να το σταματήσεις άμεσα

BEAUTY TIPS

KIKO MILANO Gold Reflections: Oμορφιά λουσμένη με φως

Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Κiko Μilano, αποτελεί μια ωδή στο ηλιοβασίλεμα των Ιταλικών ακτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 2 Ιουλίου

Η εύνοια θα σας ακολουθεί στις αποφάσεις σας

SEX

Πώς να απογειώσεις αυτό το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όχι μόνο λόγω καύσωνα