Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πώς να «βγάλετε από την πρίζα» τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι

Συμβουλές και ιδέες για διασκέδαση χωρίς οθόνη



Το καλοκαίρι είναι μια φανταστική περίοδος για τα παιδιά να χαλαρώσουν, να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την υπέροχη φύση. Ωστόσο, στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η αποσύνδεση των παιδιών από τις οθόνες μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Ως γονιός, ίσως ψάχνετε τρόπους για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να απενεργοποιήσει τις συσκευές του και να ζήσει τις χαρές ενός καλοκαιριού χωρίς οθόνη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αποσυνδέσετε τα παιδιά σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Pixel

1. Περιπέτειες στη φύση

Το να περνάτε χρόνο στη φύση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατάτε τα παιδιά αφοσιωμένα και μακριά από τις οθόνες. Προγραμματίστε τακτικές εκδρομές σε τοπικά πάρκα, φυσικά καταφύγια ή παραλίες. Δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η παρατήρηση πουλιών ή απλά ένα πικνίκ μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικές όσο και εκπαιδευτικές. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παρατηρούν την άγρια ​​ζωή, να συλλέγουν ενδιαφέροντα φύλλα ή πέτρες και να απολαμβάνουν την ομορφιά του περιβάλλοντός τους.

2. Δημιουργικές τέχνες και χειροτεχνίες

Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες μπορούν να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εξάψετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού σας. Συγκεντρώστε προμήθειες όπως χαρτί, χρώματα, μαρκαδόρους, κόλλα και άλλα υλικά χειροτεχνίας και αφήστε τα να εξερευνήσουν διαφορετικά έργα. Μπορείτε επίσης να τα προκαλέσετε με συγκεκριμένα θέματα, όπως η κατασκευή ενός κάστρου από χαρτόνι, η δημιουργία ενός λευκώματος ή η ζωγραφική ενός οικογενειακού πορτρέτου. Η χειροτεχνία μπορεί να είναι μια ικανοποιητική δραστηριότητα που παρέχει μια μεγάλη αίσθηση ολοκλήρωσης.

3. Κηπουρική μαζί

Η κηπουρική είναι μια παραγωγική και καταπραϋντική δραστηριότητα που μπορούν να απολαύσουν και τα παιδιά. Ξεκινήστε έναν μικρό κήπο στην πίσω αυλή σας ή ακόμα και έναν κήπο με κοντέινερ αν ο χώρος είναι περιορισμένος. Αφήστε τα παιδιά σας να μαζέψουν τα φυτά, να βοηθήσουν στη φύτευση, το πότισμα και το ξεβοτάνισμα. Η κηπουρική διδάσκει υπευθυνότητα και υπομονή και συνδέει τα παιδιά με την πηγή της τροφής τους.

4. Υπαίθρια αθλήματα και παιχνίδια

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε υπαίθρια αθλήματα και σωματικές δραστηριότητες. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ μέχρι το φρίσμπι και τις ρακέτες, υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια που μπορούν να τα κρατήσουν σε κίνηση. Φτιάξτε ένα μίνι πρωτάθλημα στο σπίτι με διάφορες προκλήσεις και εμπόδια ή οργανώστε παιχνίδια γειτονιάς με άλλα παιδιά. Η σωματική δραστηριότητα δεν προάγει μόνο την υγεία αλλά και την ομαδική εργασία και τις κοινωνικές δεξιότητες.

5. Ώρα ανάγνωσης

Τα βιβλία μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά σε διαφορετικούς κόσμους και να εξάψουν τη φαντασία τους. Δημιουργήστε μια άνετη γωνιά ανάγνωσης με μαξιλάρια και μια ποικιλία βιβλίων που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους. Αφιερώστε κανονικούς χρόνους ανάγνωσης και ίσως ξεκινήστε μια οικογενειακή λέσχη βιβλίων όπου θα διαβάζετε όλοι το ίδιο βιβλίο και θα το συζητάτε μαζί. Το διάβασμα μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αναπτύξουν μια δια βίου αγάπη για τη λογοτεχνία.

6. Μαγείρεμα και Ψήσιμο

Βάλτε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την κουζίνα! Το μαγείρεμα και το ψήσιμο μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα που διδάσκει στα παιδιά τις μετρήσεις, την τήρηση των οδηγιών και την υγιεινή διατροφή. Αφήστε τα να διαλέξουν συνταγές, να βοηθήσουν με τα ψώνια και να βοηθήσουν στην προετοιμασία γευμάτων. Θα απολαύσουν τη διαδικασία και θα είναι περήφανοι για αυτό που δημιουργούν.

7. Επιστημονικά Πειράματα

Ενεργοποιήστε την περιέργεια των παιδιών σας με διασκεδαστικά και απλά επιστημονικά πειράματα. Υπάρχουν αμέτρητα πειράματα που μπορούν να γίνουν με είδη οικιακής χρήσης, όπως η κατασκευή ενός ηφαιστείου με μαγειρική σόδα και ξύδι ή η καλλιέργεια κρυστάλλων από αλάτι. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σας να μάθουν για τις επιστημονικές αρχές ενώ φτιάχνουν μια «έκρηξη».

8. Εξερευνώντας τα τοπικά αξιοθέατα

Επωφεληθείτε από τα αξιοθέατα της περιοχής σας. Επισκεφθείτε μουσεία, ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία και ιστορικούς χώρους. Πολλά μέρη προσφέρουν καλοκαιρινά προγράμματα ή εκδηλώσεις ειδικά για παιδιά. Αυτές οι εξορμήσεις μπορεί να είναι εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές, παρέχοντας πολλές νέες εμπειρίες και γνώσεις.

9. Κατασκευές

Το ευφάνταστο παιχνίδι με οικοδομικά υλικά όπως LEGO, μπλοκ ή ακόμα και ανακυκλωμένα υλικά μπορεί να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για ώρες. Προκαλέστε τους να κατασκευάσουν συγκεκριμένες δομές ή να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια. Αυτό το είδος παιχνιδιού ενθαρρύνει την επίλυση προβλημάτων, τη χωρική επίγνωση και τη δημιουργικότητα.

10. Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ

Φέρτε κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ για οικογενειακή διασκέδαση. Αυτές οι δραστηριότητες παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για δέσιμο και διδάσκουν στα παιδιά τη στρατηγική, την υπομονή και την ομαδική εργασία. Περιστρέψτε διαφορετικά παιχνίδια για να κρατήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα και ευχάριστα.

Να θυμάστε

Το καλοκαίρι χωρίς οθόνες μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά με λίγη δημιουργικότητα και προγραμματισμό, μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας μια πληθώρα εμπλουτιστικών εμπειριών. Ενθαρρύνετέ τα να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να απολαύσουν ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Με την αποσύνδεση, βοηθάτε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις και να προωθήσετε έναν ισορροπημένο, υγιεινό τρόπο ζωής.

Χαρούμενο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! 🍉🌞 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Τα μωρά του Ιουλίου έχουν τη δική τους ξεχωριστή προίκα

Δες σε τι ξεχωρίζουν τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούλιο

ΠΑΙΔΙ

7 αποδεδειγμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα ξεσπάσματα των νηπίων

Για να αντιμετωπίσετε τα ξεσπάσματα των νηπίων, ακολουθούν 7 βήματα σύμφωνα με την επιστήμη

ΠΑΙΔΙ

SOS: γονείς πρέπει να δίνετε ισχυρό παράδειγμα και όσον αφορά τον χρόνο οθόνης

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και να εφαρμόζουν αυτό που κηρύττουν», σύμφωνα με νέα μελέτη

Προτεινόμενα

SEX

Πώς να απογειώσεις αυτό το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όχι μόνο λόγω καύσωνα

ASK THE EDITOR

7 οικονομικά αρώματα και body mists που μυρίζουν καλοκαίρι

Αρώματα με γλυκές νότες καρύδας, βανίλιας και σύκου, αλλά και δροσερών εσπεριδοειδών και βοτάνων που θα μαγέψουν τις αισθήσεις σου κατά τις καλοκαιρινές διακοπές

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή