Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων



Αν το καλοκαίρι μπορούσε να αποτυπωθεί σε μια γεύση, πιστεύουμε ότι θα ήταν με τη μορφή αυτού του νόστιμου ψωμιού με καλαμπόκι και πέστο. Με φρέσκο ​​βασιλικό, πέστο, ψητό καλαμπόκι, ντοματίνια και κρεμώδη burrata, αυτό το flatbread σίγουρα θα χτυπήσει κάθε νότα στις γεύσεις σας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ζύμη και πέστο που αγοράζονται από το κατάστημα, ώστε να μπορούν εύκολα να ενωθούν μαζί σε 30 λεπτά. Είναι το τέλειο ορεκτικό για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ και αρκετά εντυπωσιακό για να το φέρετε σε κάθε μπάρμπεκιου, μαγειρική ή δείπνο.

Pixel

Το ψήσιμο του καλαμποκιού στη σχάρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε σε αυτό το πιάτο την καπνιστή καλοκαιρινή γεύση, αλλά αν έχει πολλή ζέστη για να ανάψετε τη σχάρα σας, μην πιεστείτε! Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​καλαμπόκι με κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα. Απλώς φροντίστε να ξεπαγώσετε πλήρως ή να το στραγγίσετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Φρυγανίσαμε το flatbread στη σχάρα, αλλά αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε και στον φούρνο ή ακόμα και σε τοστιέρα. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι το flatbread σας δεν θα μουσκέψει στη μέση αφού προσθέσετε όλες τις επικαλύψεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

Συστατικά

2 καλαμπόκια,

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 flatbreads (έτοιμη ζύμη)

1 φλ. πέστο

250 γρ. burrata

600 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ετοιμάστε μια σχάρα για μέτρια φωτιά. προθερμάνετε 5 λεπτά (ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά).

Βήμα 2

Αλείφετε τα καλαμπόκια με λάδι. Ψήστε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές, για 3 με 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα σπόρια και μεταφέρετε τα σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Ψήστε τα flatbreads στη σχάρα, γυρίζοντας τα, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί ή μοιράστε σε 2 φύλλα ψησίματος.

Βήμα 4

Απλώστε το πέστο στη μία πλευρά των flatbreads. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κόψτε την burrata σε τέταρτα και μοιράστε την στα flatbreads. Συμπληρώστε με καλαμπόκι, ντομάτες και κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 5

Ψήστε τα flatbreads μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει η burrata, για 10 με 12 λεπτά.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με βασιλικό και καρυκεύστε με αλάτι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 4 Ιουλίου

Αλλάξτε από μόνοι σας την τύχη σας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Είναι ωραία να πεθαίνουμε παρέα με τον MAZOHA»: Ο MAZOHA κάνει κατάληψη στο Playground 260 και μας καλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι με μοναδικές δράσεις και events

Ένα εκρηκτικό live με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να σταματήσετε να είστε τοξικοί και να γίνετε πιο ευγενικοί

Δείτε πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας