Skip to main content

ASK THE EDITOR

6 συμβουλές για τη φροντίδα της ακνεϊκής επιδερμίδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Tips που θα κάνουν τη διαφορά στο δέρμα σου όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει



Η φροντίδα της ακνεϊκής επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απαιτεί κάποιες προσαρμογές στην ρουτίνα της περιποίησής σου λόγω της αυξημένης θερμότητας, της υγρασίας και της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο. Ακολουθούν έξι συμβουλές για να φροντίσεις την ακνεϊκή επιδερμίδα σου το καλοκαίρι όπως πρέπει και να απολαύσεις λαμπερό και ήρεμο δέρμα.

Pixel

Καθαρισμός Δύο Φορές την Ημέρα

Η καλοκαιρινή ζέστη και υγρασία μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή ιδρώτα και λιπαρότητας, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και σπυράκια. Χρησιμοποίησε ένα απαλό, χωρίς λιπαρά στοιχεία καθαριστικό δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσεις την υπερβολική λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τις ακαθαρσίες χωρίς να ξηράνεις υπερβολικά την επιδερμίδα σου.

Χρήση Μη Φαγεσωρογόνου Αντηλιακού

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις UV ακτινοβολίες, όμως πολλά αντηλιακά μπορούν να φράξουν τους πόρους. Διάλεξε ένα μη φαγεσωρογόνο, χωρίς λιπαρά στοιχεία αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30. Εφάρμοσέ το γενναιόδωρα και ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες, ειδικά αν κολυμπάς ή ιδρώνεις.

Μείνε Ενυδατωμένη

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη από μέσα προς τα έξω. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να αντισταθμίσει την απώλεια υγρασίας, οδηγώντας σε περισσότερα σπυράκια. Στόχευσε σε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και κατανάλωσε άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Ελαφριές Ενυδατικές Κρέμες

Ακόμα και το καλοκαίρι, η επιδερμίδα σου χρειάζεται ενυδάτωση για να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του φραγμού της. Διάλεξε ελαφριές, χωρίς λιπαρά στοιχεία και μη φαγεσωρογόνες κρέμες, που ενυδατώνουν χωρίς να κάνουν την επιδερμίδα σου λιπαρή ή να φράζουν τους πόρους.

Απόφυγε το Βαρύ Μακιγιάζ

Το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει την ακμή. Αν φοράς μακιγιάζ, διάλεξε μη φαγεσωρογόνα, χωρίς λιπαρά στοιχεία προϊόντα και σκέψου πιο ελαφριές επιλογές όπως ενυδατικές κρέμες με χρώμα ή BB creams. Αφαίρεσε πάντα το μακιγιάζ σχολαστικά στο τέλος της ημέρας για να αποφύγεις τους φραγμένους πόρους.

Ντους Μετά την Εφίδρωση

Ο ιδρώτας μπορεί να αναμειχθεί με τη λιπαρότητα και τα βακτήρια στην επιδερμίδα σου, οδηγώντας σε σπυράκια. Κάνε ντους όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την εφίδρωση για να αφαιρέσεις αυτές τις ακαθαρσίες από το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε ένα απαλό αφρόλουτρο και απόφυγε το υπερβολικό τρίψιμο, που μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Διαβάστε επίσης

ASK THE EDITOR

10 bronzers για το μακιγιάζ του καλοκαιριού

Προϊόντα που θα σου χαρίσουν την πολυπόθητη ηλιοκαμένη όψη και θα χρησιμοποιήσεις για το contouring, αλλά και το eye makeup σου

ASK THE EDITOR

7 οικονομικά αρώματα και body mists που μυρίζουν καλοκαίρι

Αρώματα με γλυκές νότες καρύδας, βανίλιας και σύκου, αλλά και δροσερών εσπεριδοειδών και βοτάνων που θα μαγέψουν τις αισθήσεις σου κατά τις καλοκαιρινές διακοπές

ASK THE EDITOR

6 υγρές σκιές ματιών για το απόλυτο λαμπερό καλοκαιρινό μακιγιάζ

Οι υγρές σκιές ματιών χαρίζουν ένα girly και παιχνιδιάρικο μακιγιάζ για όλες τις ώρες, χωρίς να χρειάζεσαι πολύ χρόνο για την εφαρμογή τους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 4 Ιουλίου

Αλλάξτε από μόνοι σας την τύχη σας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Είναι ωραία να πεθαίνουμε παρέα με τον MAZOHA»: Ο MAZOHA κάνει κατάληψη στο Playground 260 και μας καλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι με μοναδικές δράσεις και events

Ένα εκρηκτικό live με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να σταματήσετε να είστε τοξικοί και να γίνετε πιο ευγενικοί

Δείτε πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας