Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

14 ενδείξεις ότι ο πρώην σας εξακολουθεί να έχει εμμονή μαζί σας

Ποια σημάδια δείχνουν ότι είναι ακόμα κολλημένος



Οι χωρισμοί μπορεί να είναι δύσκολοι, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι να έχεις να κάνεις με έναν πρώην που απλά δεν φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει. Ίσως στέλνει συνεχώς μηνύματα, εμφανίζεται εκεί που βρίσκεστε ή βομβαρδίζει τα social media σας με likes και σχόλια. Μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς αν αυτά είναι απλώς σημάδια παρατεταμένων συναισθημάτων ή μια πλήρης εμμονή. Αν αναρωτιέστε αν ο πρώην σας είναι ακόμα ερωτευμένος τρελά (και όχι με την καλή έννοια), εδώ είναι μερικά ενδεικτικά σημάδια.

Pixel

1. Προσπαθεί συνεχώς να επικοινωνήσει μαζί σας.

Είναι φυσιολογικό για τους πρώην να κάνουν check in πότε πότε, ειδικά αν ο χωρισμός ήταν πρόσφατος. Αλλά αν ο πρώην σας ανατινάζει το τηλέφωνό σας με μηνύματα, κλήσεις και DM ανά πάσα ώρα και ώρα, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν σας έχει ξεπεράσει. Εάν η επικοινωνία είναι υπερβολική ή ανεπιθύμητη, ήρθε η ώρα να θέσετε κάποια όρια.

2. Εμφανίζεται εκεί που είσαι.

Το να συναντάς έναν πρώην μία στο τόσο είναι ένα πράγμα, αλλά αν φαίνεται να είναι πάντα εκεί που είσαι, μπορεί να γίνεται σκόπιμα. Είτε πρόκειται για «τυχαία» σύγκρουση πάνω σας στο αγαπημένο σας καφέ είτε για βολική εμφάνιση στο ίδιο πάρτι, αυτές οι συχνές συναντήσεις μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι εξακολουθεί να είναι κολλημένος μαζί σας.

3. Ελέγχει συνεχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι φυσικό να είσαι περίεργος για το τι κάνει ένας πρώην, αλλά αν ο πρώην σου κάνει συνέχεια like, σχολιάζει και μοιράζεται τις δημοσιεύσεις σου, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι εξακολουθεί να επενδύει στη ζωή σου. Εάν η δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται εμμονική ή παρεμβατική, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας ή να τον αποκλείσετε εντελώς.

4. Μιλά για εσάς σε κοινούς φίλους.

Είναι λογικό να επικοινωνείς με τους φίλους σου μετά από ένα χωρισμό, αλλά αν ο πρώην σου μιλά συνεχώς για σένα σε κοινούς φίλους, είναι κόκκινη σημαία. Είτε σας κακολογούν είτε αναπολούν τις καλές στιγμές, δείχνει ότι σας σκέφτεται ακόμα πολύ.

5. Προσπαθεί να σας κάνει να ζηλέψετε.

Αν ο πρώην σας δημοσιεύει ξαφνικά φωτογραφίες με ελκυστικά άτομα ή καυχιέται για τα ραντεβού του, μπορεί να είναι ένα κόλπο για να σας κάνει να ζηλέψετε. Αυτή η συμπεριφορά είναι συχνά ένα σημάδι ότι θέλει την προσοχή σας και ελπίζουν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον σας.

6. Συγκρίνει το νέο του ταίρι με εσάς.

Αν ο πρώην σας έχει προχωρήσει σε μια νέα σχέση αλλά συγκρίνει συνεχώς το νέο του ταίρι με εσάς, είναι σαφές σημάδι ότι δεν σας έχει ξεπεράσει. Είτε επισημαίνει ομοιότητες είτε διαφορές, δείχνει ότι είστε ακόμα στο μυαλό του.

7. Προσπαθεί να σαμποτάρει τη νέα σας σχέση.

Εάν ο πρώην σας προσπαθεί ενεργά να παρέμβει στη νέα σας σχέση, είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία. Είτε διαδίδει φήμες, κάνει αρνητικά σχόλια ή προσπαθεί να δημιουργήσει δράμα, είναι ένα σημάδι ότι εξακολουθεί να έχει εμμονή μαζί σου και δεν αντέχει να σε βλέπει ευτυχισμένο με κάποιον άλλο.

8. Αρνείται να αφήσει τα κοινά αντικείμενα.

Εάν ο πρώην σας κρατά κοινά αντικείμενα, όπως ρούχα, φωτογραφίες ή δώρα, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει μια σχέση μαζί σας. Είναι σημαντικό να θέσετε σαφή όρια και να ζητήσετε πίσω τα πράγματά σας εάν αρνείται να τα επιστρέψει.

9. Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας με όποιον τρόπο μπορεί.

Είτε σας στέλνει τυχαία μηνύματα, σχολιάζοντας τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και εμφανίζεται στην πόρτα σας, ο πρώην σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας με όποιον τρόπο μπορεί. Αυτή η συμπεριφορά είναι συχνά ένα σημάδι ότι εξακολουθεί να ελπίζει να ξαναβρεθεί μαζί σας.

10. Ξεστομίζει απειλές ή προσπαθεί να σας εκφοβίσουν.

Αν ο πρώην σας σας απειλεί ή προσπαθεί να σας εκφοβίσει, είναι σοβαρό σημάδι ότι έχει εμμονή μαζί σας. Αυτή η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή. Εάν αισθάνεστε ότι απειλείτε, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με την αστυνομία ή μια τηλεφωνική γραμμή ενδοοικογενειακής βίας.

11. Προσπαθεί να σας ελέγξει.

Εάν ο πρώην σας προσπαθεί να σας ελέγξει, είναι σημάδι ότι δεν σας έχει ξεπεράσει. Μπορεί να προσπαθήσει να σας πουν ποιον μπορείτε να δείτε, τι μπορείτε να κάνετε και ακόμη και με ποιον μπορείτε να μιλήσετε. Αυτή η συμπεριφορά είναι καταχρηστική και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

12. Σε καταδιώκει.

Αν ο πρώην σας σε καταδιώκει, είναι σοβαρό παράπτωμα. Η καταδίωξη μπορεί να είναι πολύ τρομακτική και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλείς. Εάν σε καταδιώκει, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με την αστυνομία και να λάβετε περιοριστική εντολή.

13. Σας κάνει να νιώθετε ενοχές ή ντροπή.

Αν ο πρώην σας προσπαθεί να σας κάνει να νιώσετε ενοχές ή ντροπή, είναι σημάδι ότι είναι χειριστικός. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για την αυτοεκτίμησή σας. Εάν σας κάνουν να νιώθετε ενοχές ή ντροπή από τον πρώην σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας για υποστήριξη.

14. Σας κάνει να νιώθετε ότι τρελαίνεστε.

Αν ο πρώην σας σας κάνει να νιώθετε ότι τρελαίνεστε, είναι σημάδι ότι σας εκνευρίζουν. Το Gaslighting είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης που μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε τη δική σας πραγματικότητα. Εάν σας ενοχλεί ο πρώην σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν θεραπευτή ή έναν σύμβουλο για υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί να σταματήσετε να προσπαθείτε να διορθώσετε/αλλάξετε τον σύντροφό σας

Εδώ είναι 5 συμβουλές για να μη γίνεται “love doula”

ΣΧΕΣΕΙΣ

Διακοπές πρώτη φορά μαζί – το απόλυτο τεστ της σχέσης σας

Πώς να πάτε, πώς να περάσετε τέλεια και -κυρίως- πώς να γυρίσετε μαζί

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σε αγαπάει όντως; 8 απλοί τρόποι για να το διαπιστώσεις

Καλή η αγάπη στα λόγια αλλά είναι πάντα καλύτερο να την συνοδεύουν και οι σωστές πράξεις – δες πώς να είσαι σίγουρη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 27 Ιουνίου

Βρείτε τρόπο να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Coldplay επιστρέφουν με το ολοκαίνουριο single τους με τίτλο “feelslikeimfallinginlove”

Το πρώτο single από το 10ο album του συγκροτήματος είναι εδώ.

VIRAL

Η Alanis Morissette ερμηνεύει το “Ironic” με την 8χρονη κόρη της για τα γενέθλιά της

Η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή με την κόρη της, Onyx, ερμηνεύοντας το κομμάτι στην Bridgestone Arena του Nashville