Skip to main content

SEX

Πώς να κρατήσετε τη φλόγα του πάθους αναμμένη στη σχέση σας

5 απλοί τρόποι για να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας ζωή απολαυστική, από έναν κλινικό σεξολόγο



Όλοι έχουμε πολυάσχολα προγράμματα, ρουτίνες, παιδιά, οικογένειες, κατοικίδια, καριέρες, ραντεβού, φίλους – να συνεχίσω; Οι ζωές μας είναι γεμάτες με πολλά και διάφορα, και μετά άλλα. Ποιος έχει ακόμη χρόνο να διαβάσει για συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τη φλόγα του πάθους αναμμένη στη σχέση σας;

Αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Αφιερώνουμε χρόνο για αυτό που δίνουμε προτεραιότητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή μπορεί να είναι πολυάσχολη και οι ρουτίνες μπορούν να κυριαρχήσουν, αλλά μην φοβάστε. Η αναζωογόνηση και η διατήρηση μιας συναρπαστικής σεξουαλικής ζωής είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε – ας βουτήξουμε σε πέντε εύκολους τρόπους για να κρατήσετε τα πράγματα ζεστά και δραστήρια.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Σκεφτείτε την επικοινωνία ως το μυστικό συστατικό που ωραιοποιεί τις οικείες στιγμές. Οι ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες, τις επιθυμίες, τις φαντασιώσεις και τα όριά σας θέτουν τα θεμέλια για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο όπου και οι δύο θα αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας.

Το να είσαι ευάλωτος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να ανυψώσεις το πάθος. Η εξερεύνηση των επιθυμιών του άλλου μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις και βαθύτερες συναισθηματικές συνδέσεις. Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι καρδιές τα πάνε καλά κι έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο

Η ζωή μπορεί να είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ, και μερικές φορές νιώθεις ότι απλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τίποτα, πόσο μάλλον για σεξ. Εδώ είναι το πράγμα: η προτεραιότητα του ποιοτικού χρόνου μαζί είναι ζωτικής σημασίας.

Προγραμματίστε τακτικές βραδιές ραντεβού ή ειδικά Σαββατοκύριακα μακριά από τη φασαρία. Αποσυνδεθείτε από τον έξω κόσμο, αφήστε τα τηλέφωνά σας και εστιάστε ο ένας στον άλλο. Το να ανακαλύψετε ξανά ο ένας τον άλλον σε νέες ρυθμίσεις μπορεί να αναζωπυρώσει τους σπινθήρες και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις.

Απολαύστε την περιπέτεια μαζί

Θυμάστε όταν ξεκινήσατε να βγαίνετε για πρώτη φορά και όλα ήταν σαν μια περιπέτεια; Φέρτε αυτόν τον ενθουσιασμό πίσω στη σεξουαλική σας ζωή δοκιμάζοντας νέα πράγματα μαζί.

Εξερευνήστε διαφορετικές θέσεις, πειραματιστείτε με παιχνίδια ρόλων, εισαγάγετε παιχνίδια για ενήλικες, εάν αισθάνεστε άνετα μαζί τους, ή ακόμα και εμπλουτίστε τα πράγματα με μερικά αισθησιακά παιχνίδια. Το κλειδί είναι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να απολαύσετε το ταξίδι ανακαλύπτοντας νέες δραστηριότητες και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Κρατήστε το φλερτ ζωντανό

Το φλερτ δεν είναι μόνο για τα πρώτα στάδια μιας σχέσης, είναι μια συνεχής διαδικασία που μπορεί να κρατήσει τη σύνδεσή σας ζωντανή και δραστήρια. Να στέλνετε παιχνιδιάρικα μηνύματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε σημειώματα αγάπης σε απροσδόκητα μέρη ή απλώς φλερτάρετε ο ένας τον άλλον αληθινά.

Το φλερτ δεν είναι μόνο για να φτιάξει και να ανεβάσει τη διάθεση. Είναι μια υπενθύμιση της ισχυρής έλξης που έχετε ο ένας για τον άλλον.

Εστιάστε στην αυτοφροντίδα

Εδώ είναι ένα μικρό μυστικό: η προσωπική σας ευημερία έχει βαθύ αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή. Όταν νιώθετε σίγουροι και καλά με τον εαυτό σας, αυτό αντανακλάται στην κρεβατοκάμαρα.

Αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης που ενισχύουν την αυτοεκτίμησή σας και τη συνολική αίσθηση ευτυχίας. Με το ασκηθείτε, να τρώτε καλά, να κοιμάστε αρκετά, να διαλογιστείτε, να διαβάσετε ή να αφεθείτε σε ένα χόμπι που αγαπάτε. Όταν είστε σε θετική ψυχική κατάσταση, θα είστε πιο ανοιχτοί στην οικειότητα και θα απολαμβάνετε τις απολαύσεις της σχέσης σας.

Bonus tip: Το γέλιο είναι αφροδισιακό

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του γέλιου! Η κοινή χρήση χαλαρών στιγμών και εσωτερικών αστείων μπορεί να δημιουργήσει έναν οικείο δεσμό που είναι πραγματικά μοναδικός στη σχέση σας.

Είτε παρακολουθείτε μια αστεία ταινία, αναπολείτε αστείες στιγμές που έχετε μοιραστεί, είτε απλώς αφήνετε τον εαυτό σας να είναι μαζί, το γέλιο μπορεί να ενισχύσει τη συναισθηματική σύνδεση που τροφοδοτεί το υπέροχο σεξ.

Να θυμάστε

Μην ξεχνάτε ότι το να διατηρείτε τη σεξουαλική σας ζωή γεμάτη ένταση είναι ένα ταξίδι που απαιτεί προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους. Να είστε υπομονετικοί ο ένας με τον άλλον και μην αποθαρρύνεστε από δυσκολίες που εμφανίζονται στην πορεία. Είναι όλα μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης και εξερεύνησης. Αν ποτέ βρεθείτε σε αδιέξοδο, μη διστάσετε να αναζητήσετε καθοδήγηση από έναν επαγγελματία που μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η σεξουαλική σας ζωή είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη πτυχή της σχέσης σας. Καλλιεργώντας την ανοιχτή επικοινωνία, δίνοντας προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο, αγκαλιάζοντας την περιπέτεια, κρατώντας το φλερτ ζωντανό και εστιάζοντας στην αυτοφροντίδα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να ανάβουν φωτιά στα σεντόνια.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική