Skip to main content

SEX

5 Sex Tips για γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση

Από τα προκαταρκτικά μέχρι τις στάσεις, αυτές είναι οι κινήσεις που κάνουν το sex πιο ευχάριστο αν πάσχεις από ενδομητρίωση



Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης πάθηση, που χαρακτηρίζεται από την έκτοπη ανάπτυξη ενδομητρικού ιστού εκτός της μήτρας. Το ενδομήτριο είναι ο βλεννογόνος χιτώνας της μήτρας. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως η φλεγμονή ή και πρήξιμο, ιδιαίτερα τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ η ενδομητρίωση μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη σεξουαλική ζωή τους προκαλώντας πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας.  

Το να πάσχει όμως ένα άτομο από ενδομητρίωση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να έχει και μια απολαυστική σεξουαλική ζωή. Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν σε περίπτωση που βιώνετε πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Ενημερώστε τον σύντροφό σας για το πως νιώθετε

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το άτομο με το οποίο κάνετε σεξ να γνωρίζει ότι αυτό μπορεί πολλές φορές να είναι επίπονο για εσάς. Όσα περισσότερα μοιραστείτε με εκείνο για το πως νιώθετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, τόσο πιο εύκολο θα είναι να σας υποστηρίξουν και να βοηθήσουν με εναλλακτικές ώστε να περνάτε και οι δύο καλά σε αυτήν.

Αποφύγετε τη βαθιά διείσδυση

Πολλές γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση αναφέρουν ότι η βαθιά διείσδυση τους προκαλεί έντονο πόνο. Αν συμβαίνει το ίδιο και με εσάς, περιοριστείτε σε στάσεις στο σεξ όπου η διείσδυση δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά, όπως αυτή όπου είστε πρόσωπο με πρόσωπο με εσάς από πάνω, ώστε να ελέγχετε το ρυθμό αλλά και το βάθος της διείσδυσης. Δοκιμάστε επίσης το spooning και αποφύγετε τις στάσεις στις οποίες ο σύντροφός σας βρίσκεται από πάνω σας.

Επενδύστε στα προκαταρκτικά

Η διείσδυση δεν είναι ο μόνος τρόπος να περάσει ένα ζευγάρι καλά στο σεξ. Αν ο πόνος που βιώνετε λόγω της ενδομητρίωσης την απαγορεύει, δοκιμάστε να επενδύσετε στα προκαταρκτικά, όπως ο κοινός αυνανισμός, το στοματικό σεξ, το μασάζ και τα sex toys, που μπορούν να σας ικανοποιήσουν εξίσου, ενώ φέρνουν και το ζευγάρι πιο κοντά.

Χρησιμοποιήστε λιπαντικό

Αν και η ενδομητρίωση δεν σημαίνει απαραίτητα και διαταραχή της παραγωγής σωματικών υγρών, ένα λιπαντικό θα βοηθήσει σίγουρα την κατάσταση, κάνοντάς σας να ερεθίζεστε πιο εύκολα. Επιπλέον, δοκιμάστε πριν το σεξ να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο που θα σας χαλαρώσει.

Κανονίστε από πριν πότε θα κάνετε σεξ

Πολλές γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση έχουν παρατηρήσει ότι κάποιες φορές το μήνα το διεισδυτικό σεξ είναι πιο εύκολο για εκείνες. Αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι δύο εβδομάδες πριν την περίοδο ή μια εβδομάδα μετά την ωορηξία.  

Μην ξεχνάτε, κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να μάθετε τι λειτουργεί για εσάς. Μην φοβάστε να συζητήσετε τη σεξουαλική σας ζωή με τον γυναικολόγο σας, που μπορεί να σας βοηθήσει με ένα αποκλειστικό πλάνο που θα σας ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης ή από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα μπορεί να έχετε.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της