Skip to main content

CELEBS

Μαρία Μπακοδήμου - «Γροθιά στο στομάχι» το βίντεο της για την κακοποίηση

«Δεν ξέρετε πώς είναι να νιώθεις τον φόβο»



Με αφορμή τις τοποθετήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με την έμφυλη βία και τη γυναικεία κακοποίηση, η Μαρία Μπακοδήμου αποφάσισε να λάβει θέση και να καταγγείλει όσους, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, προσπαθούν να κρίνουν τα θύματα.

Pixel

Αφορμή αποτέλεσε η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ωστόσο η παρουσιάστρια της εκπομπής Γεια σου μίλησε σε γενικότερο πλαίσιο.

Με ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρία Μπακοδήμου περιγράφει τους φόβους και τις ανησυχίες που περνάει μία γυναίκα στην καθημερινότητά της, καθώς και το γεγονός ότι σπάνια θα βρει δικαίωση, ακόμα και στο δικαστήριο.

«Ακούω από χτες κάποιους ψιθύρους και μικροτοποθετήσεις από άντρες, οι οποίοι αναρωτιούνται μάλλον “Αν δεν ήταν αυτός ο γιατρός, αυτή η γυναίκα θα το είχε καταγγείλει; Αυτή η τόσο δυνατή γυναίκα, που υπερασπιζόταν άλλες γυναίκες στις δομές που τις φιλοξενούσαν, δεν είχε τη δύναμη να το πει;”. Δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα-θύμα, δεν έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση της, δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα, δεν ξέρετε πώς είναι να νιώσεις τον φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα ή από έναν κακοποιητικό σύντροφο», τόνισε αρχικά στο βίντεό της η Μαρία Μπακοδήμου.

«Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας να περπατήσει μόνη της νύχτα σ" ένα δρόμο. Τον φόβο να παρκάρει έξω από το σπίτι της και να περπατήσει μέχρι την πόρτα, τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτό το φόβο δεν τον έχετε νιώσει γι" αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας. Πολλές φορές ακόμα και στα δικαστήρια υπάρχουν θύματα βιασμού που από φόβο δεν αντιστάθηκαν, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε σημάδια και η έδρα αποφάσισε ότι ο βιασμός δεν έγινε», ακούγεται να λέει στη συνέχεια η Μαρία Μπακοδήμου.

«Αφήστε τις γυναίκες να είμαστε αυτό που είμαστε. Αφήστε τις γυναίκες στην ευαλωτότητά τους, στη θηλυκότητά τους, στην ενσυναίσθησή τους, στην τρυφερότητά τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναπτύξετε τη δική σας ενσυναίσθηση, γιατί έχετε ή θα κάνετε οικογένεια και παιδιά, και είναι καλό, ακόμα και αν δεν μπορείτε να μπείτε στη θέση του άλλου, να μην παριστάνετε ότι το ξέρετε. Αυτό με αγάπη», καταλήγει η Μαρία Μπακοδήμου στην τοποθέτησή της.

Η ανάρτηση της Μαρίας Μπακοδήμου

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαριέττα Χρουσαλά: Θα επιστρέψει τηλεοπτικά;

«Είμαι full time μαμά, με τα παιδιά, τις δραστηριότητες...»

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Με πετρόλ μπικίνι, body chain και salty hair

Οι φωτογραφίες από τη θάλασσα που δημοσίευσε στο instagram

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Διακοπές στην Κρήτη με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στο αγαπημένο του νησί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 7 έως 13/7

Χρησιμοποιήστε θετικά την ενέργεια που θα έχετε για να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας

VIRAL

Ο Manu Chao ανακοινώνει τον πρώτο του δίσκο μετά από 17 χρόνια – Ακούστε το “São Paulo Motoboy”

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του αγαπημένου καλλιτέχνη μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες είναι γεγονός 

CELEBS

Μαριέττα Χρουσαλά: Θα επιστρέψει τηλεοπτικά;

«Είμαι full time μαμά, με τα παιδιά, τις δραστηριότητες...»