Skip to main content

SEX

10 θαυμαστά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον γυναικείο οργασμό

Όλα όσα ήθελες πάντα να μάθεις



Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί μια θαυμαστή λειτουργία του γυναικείου σώματος, για την οποία ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει πολύ λίγες λεπτομέρειες. Να λοιπόν 10 θαυμαστά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον γυναικείο οργασμό.

Πολλαπλοί τύποι

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γυναικείων οργασμών, συμπεριλαμβανομένων των οργασμών της κλειτορίδας, του κόλπου και του σημείου G. Κάθε τύπος μπορεί να ποικίλλει σε ένταση και αίσθηση.

Η κλειτορίδα έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις από το πέος

Η κλειτορίδα έχει περίπου 8.000 νευρικές απολήξεις, διπλάσιες από τον αριθμό που βρίσκεται στο πέος. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη και ικανή να παράγει έντονη ευχαρίστηση.

Οι οργασμοί μπορούν να επιτευχθούν χωρίς διείσδυση

Πολλές γυναίκες μπορούν να επιτύχουν οργασμό μόνο μέσω διέγερσης της κλειτορίδας, χωρίς την ανάγκη διείσδυσης ή κολπικής διέγερσης.

Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ποικίλλει σε διάρκεια

Ενώ ο ανδρικός οργασμός τείνει να είναι σχετικά σύντομος, διαρκεί περίπου 3-10 δευτερόλεπτα, ο γυναικείος οργασμός μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, τυπικά διαρκώντας μεταξύ 13-51 δευτερολέπτων.

Οι οργασμοί απελευθερώνουν ενδορφίνες

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι φυσικά παυσίπονα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα αίσθημα ευφορίας και αυξημένη χαλάρωση.

Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα

Οι συσπάσεις κατά τη διάρκεια του οργασμού βοηθούν στην προώθηση του σπέρματος στον τράχηλο της μήτρας, αυξάνοντας ενδεχομένως τις πιθανότητες σύλληψης.

Συναισθηματικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ένταση των οργασμών

Συναισθηματικοί παράγοντες όπως το άγχος ή η ποιότητα της σχέσης μπορούν να επηρεάσουν την ένταση και τη συχνότητα των οργασμών στις γυναίκες.

Οι οργασμοί μπορεί να ποικίλλουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής

Η συχνότητα, η ένταση και η ευκολία επίτευξης οργασμών μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου λόγω ορμονικών αλλαγών, ηλικίας και συνθηκών ζωής.

Οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν τις κράμπες της περιόδου

Οι συσπάσεις της μήτρας που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου και στη μείωση του πόνου.

Ο εγκέφαλος παίζει καθοριστικό ρόλο στον οργασμό

Ο εγκέφαλος εμπλέκεται στην πυροδότηση και την εμπειρία οργασμού και διάφοροι παράγοντες όπως η διέγερση, η επιθυμία και η ψυχολογική κατάσταση μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα επίτευξης οργασμού.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα