Skip to main content

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 tips για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στη δημιουργία νέων φιλικών σχέσεων

Αν δυσκολεύεστε κι εσείς στον τομέα της φιλίας, να τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε σταδιακά τις επαφές σας και να χτίσετε φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή.



Η απόκτηση αυτοπεποίθησης για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία – που χρειάζεται θέληση, όρεξη και κουράγιο –  είναι όμως και μια απαραίτητη δεξιότητα για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με διάρκεια στον χρόνο και βάθος. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας στο να κάνετε φίλους, βελτιώνοντας τη ζωή σας προς το καλύτερο. Τίποτε άλλωστε δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως a little help from our friends!

Pixel

Να είστε ο εαυτός σας

Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί όταν κάνουμε φίλους. Αγκαλιάστε τον αληθινό σας εαυτό και μην προσπαθήσετε να γίνετε κάποιος που δεν είστε. Οι άνθρωποι ελκύονται από άτομα που είναι γνήσια και άνετα με τον χαρακτήρα τους και τα στοιχεία που τους διαμορφώνουν.

Βελτιώστε τις κοινωνικές σας δεξιότητες

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι όπως όλες οι άλλες δεξιότητες—μπορούν να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν με εξάσκηση. Εργαστείτε στις δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, ενσυναίσθησης και συνομιλίας. Εξασκηθείτε στο να κάνετε μικρές συζητήσεις με αγνώστους για να νιώσετε πιο άνετα σε κοινωνικές καταστάσεις και λίγο λίγο θα παίρνετε το κουράγιο για όλο και μεγαλύτερα πράγματα.

Pixel

Εγγραφείτε και συμμετέχετε σε ομάδες ή κοινότητες

Ένας τρόπος για να συναντήσετε πιθανούς φίλους είναι να συμμετέχετε σε δραστηριότητες ή σε ομάδες που ασχολούνται με τη σειρά τους με πράγματα που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σας. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει ένα φυσικό πλαίσιο για να συναντήσετε κόσμο που σας μοιάζει με πολλούς τρόπους και να κάνετε φίλους που μοιράζονται τα πάθη και τις αξίες σας.

Πάρτε πρωτοβουλίες

Μην περιμένετε να σας πλησιάσουν πάντα πρώτοι οι άλλοι. Πάρτε την πρωτοβουλία να ξεκινήσετε συζητήσεις και να κάνετε σχέδια. Προσκαλέστε άτομα να συμμετάσχουν μαζί σας σε δραστηριότητες ή εξόδους που σας αρέσουν. Να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι το εκτιμούν όταν κάποιος κάνει την πρώτη κίνηση.

Διαχειριστείτε την απόρριψη θετικά

Κάθε προσπάθεια να κάνετε φίλους δεν οδηγεί σε μια διαρκή σύνδεση, και αυτό είναι ΟΚ και αναμενόμενο. Η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας στην προσπάθειας ανάπτυξης μιας φιλίας. Αντί να ασχολείστε με την απόρριψη, χρησιμοποιήστε την ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη. Λάβετε υπόψη ότι η απόρριψη σχετίζεται συχνά περισσότερο με τις συνθήκες ή τις προτιμήσεις του άλλου ατόμου, παρά με την πραγματική αξία σας.

Να θυμάστε ότι η δημιουργία φιλιών απαιτεί χρόνο, άρα και μπόλικη υπομονή με τον εαυτό σας και την όλη διαδικασία. Με το να παραμένετε αυθεντικές, να δουλεύετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες και να κάνετε συνεχώς βήματα για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, μπορείτε σταδιακά να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στο να κάνετε φίλους. Και θα δείτε ότι θα το πετύχετε.

Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να ανακαλύψετε τα ταλέντα σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε κάποιο

Πώς να βρείτε σε τι είστε καλοί – και δεν χρειάζεται να αφορά δημιουργικότητα ή τέχνη…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου