Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

½ κιλό φασόλια γίγαντες

2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο καρέ

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες 

4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες

¾ ενός νεροπότηρου ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο νερό για το ψήσιμο (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ βάζοντας τα φασόλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν μέχρι το πρωί.

2. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά το ψήσιμο τους θα το ολοκληρώσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, το καρότο,τα λουκάνικα, το λάδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, σε αντιστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους και να ροδίσει το φαγητό μας.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα