Skip to main content

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!



Ο Τζέιμς ΜακΑβόι γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1979 και είναι Σκωτσέζος ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο του ως έφηβος στη δραματική ταινία The Near Room του 1995. Συνέχισε κάνοντας κυρίως τηλεοπτικές εμφανίσεις μέχρι το 2003, όταν ξεκίνησε η κινηματογραφική του καριέρα, αλλά συνέχισε να εργάζεται και στους δύο χώρους. Έπαιξε στη σειρά Drama State Play και την σειρά επιστημονικής φαντασίας Children of Dune. Στον κινηματογράφο, είναι ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Charles Xavier/Professor X στην σειρά ταινιών X-Men (First Class, Days of Future Past, Apocalypse) και ως Dennis στο υπερφυσικό θρίλερ Διχασμένος.

Ενώ εργάζονταν στο Shameless (κωμική τηλεοπτική σειρά 2004-2013), ο ΜακΑβόι άρχισε μια σχέση με την Αν-Μαρί Νταφ, και παντρεύτηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2006 σε μια ήσυχη τελετή. Έχουν ένα παιδί μαζί, έναν γιο που ονομάζεται Μπρένταν (2010). Στις 13 Μαΐου 2016, οι ΜακΑβόι και Νταφ ανακοίνωσαν από κοινού την απόφασή τους να πάρουν διαζύγιο. Για να ελαχιστοποιηθούν οι διαταραχές στη ζωή του Μπρένταν, εξακολουθούν να μοιράζονται ένα σπίτι στο Βόρειο Λονδίνο όταν δεν εργάζονται αλλού.

Στις 30 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ο ΜακΑβόι μίλησε με τον Στίβεν Κόλμπερτ για την μετέπειτα του σύντροφο, Λίζα, ενώ ήταν στα γυρίσματα της νέας ταινίας X-Men.

Αφού ο ΜακΑβόι κέρδισε το βραβείο BAFTA "Ανερχόμενου Αστέρα" ο αποξενωμένος πατέρας του μίλησε στο Sunday Mirror, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να έρθει σε επαφή με το γιο του, αλλά δεν ήξερε πώς να τον φτάσει. Ο ηθοποιός ωστόσο δεν θέλησε να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του ΜακΑβόι εκτός της υποκριτικής και της επιστημονικής φαντασίας είναι το ποδόσφαιρο, είναι οπαδός της Σέλτικ Γλασκώβης, δηλώνοντας ότι ο ονειρεμένος του ρόλος θα ήταν να παίξει τον Κέλτικο θρύλο Jimmy Johnstone. Ο ΜακΑβόι θεωρεί τον εαυτό του πνευματικό άνθρωπο που δεν πιστεύει πλέον στον καθολικισμό.

Μιλώντας στον Τύπο, ο ΜακΑβόι δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι βρετανοί κινηματογραφιστές υποβαθμίζουν και χαζεύουν τις παραγωγές τους για να ευχαριστήσουν το αμερικανικό κοινό. «Είναι σαν να τους πατρονάρουμε και σύντομα αλλάζουμε τον εαυτό μας»", σχολίασε ο ηθοποιός. Είχε προηγουμένως ονομάσει τις ταινίες 3-D ως «σπατάλη χρημάτων», κατηγορώντας τα κινηματογραφικά στούντιο ότι χρησιμοποίησαν το αποτέλεσμα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα από το θεατρικό ακροατήριό τους.

Τιμώντας τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές ακόμα χαρακτηριστικές του φράσεις:

Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου. Είμαι άνετος με αυτό που είμαι.

 

Η διάνοια μας, η συνειδητότητά μας και η συνείδησή μας είναι η πιο ισχυρή μορφή ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Μόλις αρχίσετε να αναπτύσσετε διάφορες στρατηγικές με πάρα πολλές λεπτομέρειες, τόσο περισσότερο αρχίζετε να πιστεύετε ότι έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας. Αλλά δεν συμβαίνει έτσι πραγματικά.

 https://www.instagram.com/p/CmEz05cKgvZ/

Μια ιστορία για τη ζωή μου θα ήταν εντελώς βαρετή.

 

Είμαι πιθανώς πιο επικίνδυνος σε ένα αυτοκίνητο από ότι είμαι μοτοσικλέτα. σε ένα ποδήλατο είμαι πολύ προσεκτικός για το γεγονός ότι εάν κάνετε ένα λάθος είστε νεκροί.

Ο κόσμος φαινόταν λιγότερο τρομακτικός και άρχισα να μου αρέσω λίγο περισσότερο όταν ασχολήθηκα με την υποκριτική.

 

Βασικά, κάθε χαρακτήρας που έχω παίξει ποτέ, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε εσωτερικές συγκρούσεις. Και μου αρέσει να το κάνω αυτό, γιατί νομίζω ότι είναι πολύ ανθρώπινο.

 

Νομίζω ότι το πιο ρομαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να εμφανιστείτε κάπου όταν σας χρειάζεται ο άλλος. Εμφανιστείτε όταν είναι δύσκολο για εσάς. Ταξιδέψτε στη άκρη του κόσμου ή λίγο πιο πάνω στο δρόμο σας. Κάντε ό,τι χρειαστεί, κι απλώς να είστε εκεί.

 

Ο φόβος είναι πραγματικά ισχυρός. Κι είναι πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για μένα.

 

Ο κινηματογράφος είναι ένα θαύμα συνεργασίας.

 

Η απόσταση είναι μια κακή δικαιολογία για να μην έχεις καλή σχέση με κάποιον. Είναι η αποφασιστικότητα προκειμένου να το συνεχίσουμε ή να το αφήσουμε να πέσει στο δρόμο. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι σχέσεις συνεχίζονται.

Νομίζω ότι η αναγνωρισιμότητα μου υποχωρεί και φθίνει. Δεν κάνω έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τρόπο ζωής ή κάτι τέτοιο. Δεν πηγαίνω σε πάρτι της showbiz ή σε εκδηλώσεις με κόκκινο χαλί, οπότε όλα εξαρτώνται από το αν έχω βγάλει μια ταινία. Δεν ήμουν πολύ ορατός τον τελευταίο χρόνο και ως εκ τούτου σχεδόν κανένας δεν με σταματά στο δρόμο.

 

Οι ιστορίες του Σαίξπηρ είναι ακόμα πολύ δυνατές. Έφτιαξε υπέροχες ιστορίες για πράγματα που ήταν θεμελιώδη για τον άνθρωπο και την ψυχή – κι εξακολουθούν να είναι.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες