Skip to main content

FITNESS

Πόσο καιρό θα σου πάρει για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής άσκησης στο σώμα σου;

Να πόσος καιρός χρειάζεται για τις πρώτες αλλαγές στη φυσική σου κατάσταση



Ο χρόνος που χρειάζεται για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα από τη συστηματική άσκηση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το τρέχον επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, το είδος της άσκησης που κάνεις, την ένταση των προπονήσεων σου, τη διατροφή σου και την ατομική ανταπόκριση του σώματός σου στην άσκηση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν κάποια αρχικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη μιας νέας ρουτίνας άσκησης.

Pixel

Συνήθως, εντός των πρώτων εβδομάδων συνεχούς άσκησης, μπορεί να αντιμετωπίσεις βελτιώσεις στη διάθεσή σου, στα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική αίσθηση ευεξίας που νιώθει ο οργανισμός σου. Μπορεί επίσης να αρχίσεις να βλέπεις κάποιες αλλαγές στο σώμα σου, όπως μικρές αλλαγές στον όγκο των μυών ή μειώσεις στο σωματικό λίπος, ειδικά εάν συνδυάζεις την άσκηση με μια υγιεινή διατροφή χωρίς υπερβολές.

Για πιο σημαντικές αλλαγές, όπως αυξημένη δύναμη, αντοχή ή αισθητές αλλαγές στη δομή του σώματος, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες έως και μερικοί μήνες συνεχούς άσκησης. Τα αποτελέσματα μπορεί επίσης να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, επομένως είναι σημαντικό να είσαι υπομονετική και να παραμείνεις αφοσιωμένη στη ρουτίνα της άσκησής σου.

Pixel

Να θυμάσαι ότι η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται να δεις αποτελέσματα από την άσκηση. Στόχευσε στο να ασκείσαι τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, και επικεντρωθείς στη σταδιακή αύξηση της έντασης ή της διάρκειας των προπονήσεών σου καθώς βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση. Επιπλέον, φρόντισε να τροφοδοτείς το σώμα σου με θρεπτικές τροφές και να λαμβάνεις αρκετή ξεκούραση και αποκατάσταση για να υποστηρίξεις τις προσπάθειές σου για άσκηση αλλαγή της ζωής σου.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 είδη άσκησης που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι

Με τι να ασχοληθείς αν έχεις ανάγκη από ένα σημαντικό mood booster στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Ποια είδη άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αισθήματος της πείνας;

Κι όμως, μέσα από τη γυμναστική μπορείς να ρυθμίσεις την όρεξή σου για φαγητό!

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου