Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου



Η δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος για την κρεβατοκάμαρά σου είναι απαραίτητη για την αποβολή του στρες, την ουσιαστική ξεκούραση και την προώθηση του καλύτερου ύπνου. Ακολουθούν έξι εύκολες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιό σου σε μια ήρεμη όαση.

Αποκατάσταση και οργάνωση

Η ακαταστασία μπορεί να συμβάλει σε συναισθήματα στρες και άγχους. Διατήρησε την κρεβατοκάμαρά σου τακτοποιημένη αφαιρώντας τα περιττά αντικείμενα και βρίσκοντας καθορισμένους αποθηκευτικούς χώρους για τα αντικείμενά σου. Επένδυσε σε διοργανωτές ή ψάθινα καλάθια για να διατηρήσεις τις επιφάνειες καθαρές και μια αίσθηση ηρεμίας με διάρκεια.

Διάλεξε χαλαρωτικά χρώματα

Διάλεξε απαλά χρώματα όπως ανοιχτό μπλε και πράσινο ή ουδέτερους τόνους, όπως το μπεζ ή το γκρι. Αυτά τα χρώματα έχουν μια καταπραϋντική επίδραση στο μυαλό και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας γαλήνιας ατμόσφαιρας που ευνοεί τη χαλάρωση. Απόφυγε τις έντονες ή υπερβολικά διεγερτικές αποχρώσεις που μπορεί να εμποδίσουν τον ύπνο.

Μαλακά κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια

Επένδυσε σε κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι ή λινό. Διάλεξε απαλές υφές και υλικά που τα νιώθεις άνετα στο δέρμα σου. Ένα υποστηρικτικό στρώμα και αφράτα μαξιλάρια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και τη συνολική σου άνεση.

Χαμηλός φωτισμός

Εγκατάστησε ρυθμιζόμενες επιλογές φωτισμού στην κρεβατοκάμαρά σου για να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Χρησιμοποίησε απαλές, ζεστές πηγές φωτισμού, όπως φωτιστικά κομοδίνου, δαπέδου ή διακόπτες ρύθμισης φωτεινότητας για να ελέγξεις τα επίπεδά της. Κεριά ή φωτάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα ενισχύουν μια αίσθηση χαλάρωσης πριν τον ύπνο.

Ενσωμάτωσε φυσικά στοιχεία

Φέρε στοιχεία της φύσης στην κρεβατοκάμαρά σου για να προκαλέσεις μια αίσθηση ηρεμίας. Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου για να καθαρίσεις τον αέρα και να εισάγεις μια πινελιά πρασίνου. Διακόσμησε επίσης με φυσικά υλικά όπως ξύλο ή πέτρα για να δημιουργήσεις γήινη αισθητική. Έργα τέχνης ή διακοσμητικά εμπνευσμένα από τη φύση μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη συνολική ατμόσφαιρα.

Δημιούργησε ένα ηχητικό περιβάλλον χαλάρωσης

Κάλυψε τους ενοχλητικούς θορύβους και ενίσχυσε τη χαλάρωσή σου με καταπραϋντικούς ήχους από ένα μηχάνημα λευκού θορύβου, ένα επιτραπέζιο σιντριβάνι ή μια χαλαρωτική λίστα, δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Πειραματίσου με διαφορετικούς ήχους για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα, είτε είναι απαλή βροχή, κύματα της θάλασσας ή ορχηστρική μουσική.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;