Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο



Το 2021-2022 ήταν η χρονιά της, νέος δίσκος, πολλά νέα υπέροχα τραγούδια, περιοδεία στα σκαριά, πολλές εντυπωσιακές εμφανίσεις, εξομολογητικές συνεντεύξεις, ωριμάζει, συνεχίζει δυναμικά, και δεν εγκαταλείπει τα όνειρά της και η μουσική της πορεία παραμένει σταθερά προς την κορυφή. Η Adele (Laurie Blue Adkins MBE) γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1988 κι είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο BRIT το 2006, η Adele υπέγραψε συμφωνία δίσκων με την XL Recordings. Το 2007, έλαβε το Brit Awards Critics 'Choice Award και κέρδισε το BBC Sound of 2008. Το ντεμπούτο άλμπουμ της, 19, κυκλοφόρησε το 2008. Είναι πιστοποιημένο πλατινένιο 8 × στο Ηνωμένο Βασίλειο και τριπλό λευκόχρυσο στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ περιέχει το πρώτο τραγούδι της, "Hometown Glory", που γράφτηκε όταν ήταν μόλις 16 ετών, το οποίο βασίζεται στο προάστιο της West Norwood στο Λονδίνο. Μια εμφάνιση που έκανε στο Saturday Night Live στα τέλη του 2008 ενίσχυσε την καριέρα της στις ΗΠΑ. Στα βραβεία Grammy 2009, η Adele κέρδισε τα βραβεία Best New Artist και Best Female Pop Vocal Performance.

Pixel

Η Adele κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, το 21, το 2011. Το άλμπουμ έγινε πολύ καλά δεκτό και ξεπέρασε την επιτυχία του ντεμπούτου της, κερδίζοντας πολλά βραβεία το 2012, μεταξύ των οποίων έξι βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς, το Βραβείο Brit για το Βρετανικό Άλμπουμ της Χρονιάς, και το αμερικανικό βραβείο μουσικής για το αγαπημένο άλμπουμ ποπ / ροκ. Το άλμπουμ έχει πιστοποιηθεί 17 φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι συνολικά το δεύτερο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Στις ΗΠΑ, κατείχε την πρώτη θέση μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλμπουμ από το 1985 και είναι πιστοποιημένη ως Diamond. Το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2011 και το 2012, το 21 έχει πουλήσει πάνω από 31 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις του 21ου αιώνα. Η επιτυχία των 21 κέρδισε στην Adele πολλές αναφορές στο Guinness Book of Records. Ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Billboard Hot 100 που είχε τρία ταυτόχρονα single στο top10 ως βασικός καλλιτέχνης, με το "Rolling in the Deep", "Some Like You" και "Set Fire to the Rain", όλα εκ των οποίων επίσης ξεπέρασε το γράφημα.

Το 2012, η ​​Adele κυκλοφόρησε το "Skyfall", το οποίο συνέγραψε και ηχογράφησε για την ομώνυμη ταινία James Bond. Το τραγούδι κέρδισε ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο Brit για το Βρετανικό Single της Χρονιάς. Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, η Adele κυκλοφόρησε το τρίτο στούντιο άλμπουμ της, 25, το 2015. Έγινε το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς και έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Το 25 ήταν το δεύτερο άλμπουμ της που πιστοποιήθηκε ως Diamond στις ΗΠΑ και κέρδισε τα πέντε Grammy Awards, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς, και τέσσερα Brit Awards, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού άλμπουμ της χρονιάς. Το κορυφαίο single, "Hello", έγινε το πρώτο τραγούδι στις ΗΠΑ που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφιακά αντίγραφα μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του. Με το «Adele Live 2016», επισκέφθηκε την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία και ολοκλήρωσε με συναυλίες στο φετινό στάδιο στο Wembley Stadium τον Ιούνιο 2017.

Pixel

Με πωλήσεις άνω των 120 εκατομμυρίων δίσκων, η Adele είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες μουσικής στον κόσμο.  Τα βραβεία της περιλαμβάνουν δεκαπέντε Grammy Awards και εννέα Brit Awards. Το 2011, 2012 και 2016, η Billboard ονόμασε την Καλλιτέχνη της Χρονιάς. Στα βραβεία Ivor Novello για το 2012 και το 2016, η Adele ανακηρύχθηκε τραγουδοποιός της χρονιάς από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδοποιών, Συνθετών και Συγγραφέων. Το 2012, ήταν στην 5η θέση στις 100 μεγαλύτερες γυναίκες στη μουσική του VH1. Το περιοδικό Time την ονόμασε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2012 και το 2016. Η τρίτη περιοδεία της είδε τα ρεκόρ συμμετοχής της σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, και το άλμπουμ της 21 έχει καταχωριστεί στο Rolling Stone's 500 Τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών (2020).

Την 1η Οκτωβρίου 2021, προβολές και πινακίδες με τον αριθμό "30" εμφανίστηκαν σε σημαντικά ορόσημα και κτίρια σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Adele ήταν υπεύθυνη και ότι το 30 θα ήταν ο τίτλος του τέταρτου άλμπουμ της. Αμέσως μετά, ο ιστότοπος και οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων της Adele ταίριαξαν με την αισθητική των προβολών και των διαφημιστικών πινακίδων, υπονοώντας ότι το νέο της άλμπουμ θα είχε τον τίτλο 30, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε. Στις 5 Οκτωβρίου 2021, η Adele ανακοίνωσε το σινγκλ της "Easy on Me" που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της 19ης Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε για το άλμπουμ λίγο αργότερα. Στις 7 Οκτωβρίου, η Adele ανακοινώθηκε ότι ήταν το αστέρι του εξωφύλλου Νοεμβρίου τόσο στη Vogue όσο και στη βρετανική Vogue, το πρώτο πρόσωπο που κάλυπτε ταυτόχρονα και τις δύο εκδόσεις ταυτόχρονα. Στις 15 Οκτωβρίου, η Adele κυκλοφόρησε το "Easy on Me" με θετική υποδοχή, σπάζοντας τα ρεκόρ Spotify και Amazon Music για τις περισσότερες ροές για ένα τραγούδι σε μια μέρα. Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart, το τρίτο νούμερο ένα της Adele στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είχε τις υψηλότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα για ένα σινγκλ από τον Ιανουάριο του 2017.[183] Φτάνοντας στην κορυφή του Billboard Hot 100, είναι το πέμπτο της νούμερο ένα σινγκλ στις ΗΠΑ.[184] Στις 28 Οκτωβρίου 2021, τα εισιτήρια προπώλησης για τις δύο παραστάσεις της στο Hyde Park του Λονδίνου, που είχαν προγραμματιστεί για την 1 και 2 Ιουλίου 2022, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα. Σύμφωνα με τον Pop Crave, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι προσπάθησαν να αγοράσουν εισιτήρια για αυτές τις δύο παραστάσεις εκείνη την ημέρα.

Το «30» κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου 2021 και έγινε παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο ένα σε 24 περιοχές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Official Albums Chart με 261.000 πωλήσεις, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομάδα έναρξης για ένα άλμπουμ από το Divide του Ed Sheeran το 2017, και έχει επίσης τις υψηλότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα για άλμπουμ από γυναίκα. καλλιτέχνης από τα 25 της ίδιας της Adele, έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 2021 στη χώρα. Στις ΗΠΑ, ήταν το τρίτο συνεχόμενο άλμπουμ της Adele στο Billboard 200, το νούμερο ένα και το best-seller της χρονιάς. Το 30 ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 2021 παγκοσμίως, φτάνοντας στην κορυφή του παγκόσμιου τσαρτ όλων των μορφών άλμπουμ, του παγκόσμιου τσαρτ πωλήσεων άλμπουμ και του πρόσφατα δημιουργημένου Παγκόσμιου τσαρτ άλμπουμ βινυλίου. Το άλμπουμ άλλαξε συνολικά 5 εκατομμύρια καθαρά αντίτυπα μέσα στη χρονιά. Ήταν το πρώτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε παγκοσμίως από την Columbia Records αντί να χωριστεί μεταξύ των περιφερειακών συνεργατών διανομής της XL Recordings και του Beggars Group στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και της Columbia στη Βόρεια Αμερική. Στις 30 Νοεμβρίου 2021, η Adele ανακοίνωσε μια σειρά εμφανίσεων στο Λας Βέγκας στο The Colosseum στο Caesars Palace που θα διαρκούσε από τις 21 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 Απριλίου 2022. Στις 20 Ιανουαρίου 2022, ανακοίνωσε ότι οι εμφανίσεις στο Λας Βέγκας αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις 8 Φεβρουαρίου 2022, το «30» κέρδισε το βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς στα 42α Brit Awards, καθιστώντας την Adele την πρώτη σόλο καλλιτέχνη στην ιστορία που κέρδισε το βραβείο τρεις φορές.

Σήμερα τιμώντας τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Υπάρχει μόνο ένας από εσάς, οπότε γιατί θα θέλατε να μοιάζετε με όλους τους άλλους; Γιατί θα θέλατε να έχετε το ίδιο χτένισμα με όλους τους άλλους και να έχετε τις ίδιες απόψεις με όλους τους άλλους;»

 

«Δεν έχω δει ποτέ εξώφυλλα περιοδικών ή μουσικά βίντεο και να σκεφτώ κάτι σαν: “Πρέπει να μοιάζω έτσι ώστε να είμαι επιτυχής”».

 

«Φυσικά, έχω ανασφάλειες, αλλά δεν κάνω παρέα με κανέναν που να μου τις πολλαπλασιάζει».

«Να είστε γενναίοι και άφοβοι να ξέρετε ότι ακόμα κι αν πάρετε λάθος απόφαση, το κάνετε για καλό λόγο».

 

«Ανεξάρτητα από το πώς μοιάζετε, το κλειδί είναι πρώτα απ' όλα να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Και τότε ξέρετε αν θέλετε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε πράγματα που δεν σας αρέσουν για τον εαυτό σας, τότε κάντε το αφού εκτιμήσετε τον εαυτό σας».

 

«Έχω κότσια. Δεν φοβάμαι κανέναν. Νομίζω ότι αυτό με κάνει να νιώθω δυνατή».

 

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά».

 

«Το να προσέχω πώς να μοιάζω είναι σαν να είμαι προϊόν και δεν θέλω να είμαι προϊόν».

 

«Νομίζω ότι ξέρω τι θυμίζω σε όλους τους εαυτούς τους. Δεν λέω ότι όλοι ασχολούνται με το μέγεθός μου, αλλά είναι σχετικό γιατί δεν είμαι τέλεια και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι απεικονίζονται ως τέλειοι, απρόσιτοι και άθικτοι».

«Όσο μεγαλύτερη είναι η καριέρα σας, τόσο μικρότερη γίνεται η ζωή σας».

 

«Συνήθιζα να λατρεύω το δράμα όλων, αλλά τώρα είμαι μαμά που έχω τόσο πολύ χώρο στο κεφάλι. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα, το οποίο είναι πραγματικά θεραπευτικό, γιατί μπορώ πραγματικά να μην κρατήσω μνησικακία. Η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη όταν δεν συσσωρεύετε το παρελθόν σας».

 

«Είμαι φεμινίστρια. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης του φύλου και της σεξουαλικότητας».

 

«Δεν θέλω να κάνω πλαστική χειρουργική. Θα μοιάζω για πάντα έτσι μετά. Αντιμετωπίστε το. Μόλις το αντιμετωπίσετε, αισθάνεστε πιο ήρεμοι για αυτό».

 

«Δεν νομίζω ότι η θλίψη είναι πάντα καταστροφική. Μπορεί επίσης να είναι αρκετά αναζωογονητική και χαρούμενη και μερικές φορές, πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να είναι λυπημένος για να προχωρήσετε, οπότε μόλις άρχισα να το κοιτάζω έτσι, ήμουν αρκετά χαρούμενη που το έκανα και ένιωσα και εγώ ότι δεν χρειάστηκε να αφήσω τον εαυτό μου να πέσει αυτή τη φορά για να αποκτήσω πρόσβαση στη δημιουργικότητά μου, οπότε αυτό ήταν καλό».

 

«Όταν δεν έχω τίποτα να πω, απλώς δεν θα μιλήσω».

«Δεν θα υπάρχει νέα μουσική μέχρι να είναι αρκετά καλή και μέχρι να είμαι έτοιμη».

 

«Όταν έχεις παιδί πρέπει να ιεραρχείς όλα όσα μπορούν να σε κάνουν να αγχώνεσαι»

 

«Μου αρέσει να ακούω την ανάσα του κοινού μου».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το σωστό timing: σύμπτωση ή καλός συγχρονισμός;

Πώς να διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σύμπαν!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Δαμάζοντας τις ορμόνες – όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο «μαγικό» συστατικό του οργανισμού σου

Το κλειδί μεταξύ άλλων για ύπνο, νεανικότητα, διάθεση μέχρι και σεξουαλική επιθυμία

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου – την εσωτερική σου πυξίδα

Δεν είναι μύθος, υπάρχει και μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις να είσαι

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή