Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να απαλλαγείς από ανεπιθύμητες μυρωδιές στο σπίτι

Συμβουλές για να αλλάξει αμέσως η ατμόσφαιρα στον χώρο σου και να απαλλαγείς από ενοχλητικές μυρωδιές.



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξαλείψεις τις δυσάρεστες οσμές μέσα στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσεις έναν συνδυασμό κινήσεων που θα κάνουν τη διαφορά. Να πώς αυτό θα συμβεί.

Pixel

Προσδιόρισε την πηγή

Εντόπισε την πηγή της μυρωδιάς, είτε προέρχεται από τρόφιμα, κατοικίδια, υγρασία σε κάποιο κρυμμένο σημείο ή οτιδήποτε άλλο. Αφαίρεσε ή καθαρίστε σε βάθος την πηγή του κακού για να αποτρέψεις την παραμονή της μυρωδιάς.

Αερισμός του χώρου

Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και χρησιμοποίησε ανεμιστήρες για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αέρα στο χώρο. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι ο καθαρός αέρας βοηθά στη διασπορά των οσμών, οπότε το συστηματικό αέρισμα είναι φίλος μας.

Pixel

Μαγειρική σόδα

Τοποθέτησε μπολ με μαγειρική σόδα σε σημεία του χώρου που παρατηρείς έντονες μυρωδιές. Η μαγειρική σόδα απορροφά και εξουδετερώνει τις μυρωδιές αποτελεσματικά.

Ξύδι

Το ξύδι είναι εξαιρετικό για την εξουδετέρωση των οσμών. Μπορείς να ψεκάσεις ένα διάλυμα ίσων μερών ξυδιού και νερού στον αέρα ή σε επιφάνειες (δοκίμασε πρώτα μια μικρή περιοχή).

Ποτ πουρί

Βάλε μπαχαρικά, φλούδες εσπεριδοειδών και βότανα σε ζεστό νερό για να δημιουργήσεις ένα φυσικό, ευχάριστο άρωμα που μπορεί να υπερνικήσει άλλες οσμές. Αντίστοιχα, μπορείς να τοποθετήσεις αρωματικά κεριά στον χώρο σου.

Βαθύς καθαρισμός

Καθάρισε σε βάθος χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και οποιεσδήποτε άλλες υφασμάτινες επιφάνειες όπου μπορεί να παγιδευτούν οσμές. Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού που εξουδετερώνουν τις οσμές.

Καθαριστές αέρα

Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA για να αφαιρέσεις τα σωματίδια και τις οσμές από τον αέρα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα αν στο σπίτι βρίσκονται κατοικίδια ζώα.

Αιθέρια έλαια

Η διάχυση αιθέριων ελαίων μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη ή την εξάλειψη των οσμών. Έλαια όπως το λεμόνι, η λεβάντα ή ο ευκάλυπτος έχουν φυσικές αποσμητικές ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στην καθημερινότητα.

Αλεσμένος καφές

Οι κόκκοι καφέ μπορούν να απορροφήσουν και να εξουδετερώσουν τις οσμές. Τοποθέτησέ τους σε μπολ γύρω από το σπίτι, αλλά και μέσα στο ψυγείο για να εξουδετερώνονται μυρωδιές φαγητού που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχλούν.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν