Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νουντλς από κολοκυθάκια με ντοματάκια, σκόρδο και λεμόνι

Κι όμως, δεν είναι ζυμαρικά!


Γεωργία Κοντού

Τώρα που έρχονται τα πρώτα κολοκυθάκια της σεζόν, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πρωτότυπο τρόπο σε αυτή τη συνταγή: Τα κόβεις σε λωρίδες με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου κοπής λαχανικών (όπως αυτό) και τα μετατρέπεις σε νουντλς. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υλικά που θα έβαζες και σε μια κανονική μακαρονάδα. Εγγυημένη απόλαυση!

Υλικά:

300 γρ. ντοματάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι

1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

3 κ.σ. ψημένο κουκουνάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Απλώνεις τα ντοματάκια σε ένα χαρτί ψησίματος. Περιχύνεις με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με αλάτι και ρίγανη. Ψήνεις στο γκριλ για 12-15 λεπτά ή μέχρι η φλούδα τους να αρχίσει να ζαρώνει. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς.

3. Βάζεις τα νουντλς από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. 

4. Αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Ρίχνεις το μείγμα στα κολοκυθάκια και ανακατεύεις να απλωθεί καλά. Προσθέτεις τα ντοματάκια, το κουκουνάρι και σερβίρεις.

Πηγή: Oh My Veggies

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς