Skip to main content

SELF-LOVE

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές ως έναν τρόπο για να σχεδιάσεις τα επόμενα επαγγελματικά σου πλάνα

Η θερινή ανάπαυλα ως μέσο στρατηγικής εξέλιξης στην επαγγελματική σου ζωή



Η στρατηγική του να χρησιμοποιείς τις καλοκαιρινές σου διακοπές ως μέσο επανεκκίνησης για την καριέρα σου μπορεί να είναι μια πανέξυπνη κίνηση για να ενισχύσεις την επαγγελματική σου ανάπτυξη, αλλά και να θέσεις νέους στόχους. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το διάλειμμά σου από τη δουλειά, επιστρέφοντας ανανεωμένη και έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Σκέψου τους επαγγελματικούς στόχους σου

Αφιέρωσε χρόνο για να αξιολογήσεις το πού βρίσκεσαι στην καριέρα σου και πού θα ήθελες ιδανικά να είσαι. Η σκέψη αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τι λειτουργεί, τι δεν λειτουργεί και ποιες αλλαγές χρειάζονται. Σκέψου να καταγράψεις την ικανοποίηση από την τρέχουσα εργασία σου, τις δεξιότητες και εμπειρίες που θέλεις να αποκτήσεις και τις μακροπρόθεσμες επαγγελματικές σου φιλοδοξίες.

Μάθε νέες δεξιότητες

Χρησιμοποίησε τις διακοπές για να αποκτήσεις νέες δεξιότητες ή να βελτιώσεις τις υπάρχουσες. Γράψου σε διαδικτυακά μαθήματα, παρακολούθησε εργαστήρια ή διάβασε βιβλία που σχετίζονται με το πεδίο σου ή με ζητήματα ενδιαφέροντος γύρω από τη δουλειά σου. Μερικές δεξιότητες που μπορείς να καλλιεργήσεις περαιτέρω είναι soft skills όπως η επικοινωνία, η ηγεσία και η διαχείριση χρόνου.

Δικτυώσου και δημιούργησε σχέσεις

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να επεκτείνεις το επαγγελματικό σου δίκτυο. Παρακολούθησε συνέδρια ή ανεπίσημες συγκεντρώσεις και επανενώσου με παλιούς συναδέλφους ή μέντορές σου στη δουλειά. Χρησιμοποίησε επίσης πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το LinkedIn για να συνδεθείς με ηγέτες του κλάδου.

Ανανέωσε τα επαγγελματικά σου υλικά

Ανανέωσε το βιογραφικό σου, την συνοδευτική επιστολή και το προφίλ σου στο LinkedIn. Τόνισε νέα επιτεύγματα, δεξιότητες και εμπειρίες. Σύλλεξε και πρόσθεσε νέες συστάσεις ή συστατικές επιστολές και δημιούργησε ένα portfolio αν είναι απαραίτητο, για να παρουσιάσεις τη δουλειά σου.

Σχεδίασε την επόμενη κίνηση στην καριέρα σου

Ανάπτυξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματά σου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη θέσπιση συγκεκριμένων, εφικτών επαγγελματικών στόχων για το κοντινό και μακρινό μέλλον, έρευνα για πιθανές νέες επαγγελματικές ευκαιρίες ή κατευθύνσεις καριέρας και προετοιμασία για συνεντεύξεις, εξασκώντας κοινές ερωτήσεις και σενάρια.

Επιπλέον συμβουλή:

Ξεκουράσου και διατήρησε την ισορροπία

Ενώ επικεντρώνεσαι στην επαγγελματική σου ανάπτυξη, μην ξεχάσεις να ξεκουραστείς και να ανανεωθείς. Ένα ξεκούραστο μυαλό είναι πιο παραγωγικό και δημιουργικό. Ισορρόπησε το χρόνο σου μεταξύ επαγγελματικής ανάπτυξης και χαλάρωσης για να επιστρέψεις στη δουλειά αναζωογονημένη.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Πάρε τον έλεγχο: πώς να συνδεθείς εύκολα με το σώμα και την ενέργειά σου

Θες να ρίξεις ή να ανεβάσεις τους τόνους, τη διάθεση ή την ενέργειά σου, μάθε πώς να συνδέεσαι στο παρόν περισσότερο

SELF-LOVE

Αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να βελτιώσει την εστίαση και τη συγκέντρωση

Ενθαρρυντικά για το πώς να διατηρείς τη συγκέντρωσή σου τα ευρήματα μιας νέας μελέτης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου

Υπερασπίστε με διπλωματία τα συμφέροντα και τα κεκτημένα σας στην αγάπη

ΣΠΙΤΙ

10 τρόποι για να διακοσμήσετε φθινοπωρινά το υπνοδωμάτιό σας

Cosy ιδέες για να μεταμορφώσεις την κρεβατοκάμαρά σου σε μια φθινοπωρινή όαση.

CELEBS

Naomi Campbell: Η γεμάτη αιχμές βράβευσή της από την Anna Wintour

Η σιδηρά κυρία της μόδας και η μαύρη γαζέλα σε μια αμήχανη στιγμή.