Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τα πιο ασυνήθιστα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Ευρώπης

Θέλετε να μείνετε σε ένα ιγκλού στη Φινλανδία, σε μία πρώην φυλακή στη Σουηδία ή σε μία σουίτα που κρέμεται ψηλά σε έναν κατασκευαστικό γερανό στο Άμστερνταμ; Ίσως στο πρώτο ξενοδοχείο IKEA; Γράφει ο Μάνος Νομικός



Έχετε προγραμματίσει τις φετινές σας διακοπές ή ανήκετε σε αυτούς που φέτος θα κάνετε staycation (ένας πιο hip τρόπος για να πεις ότι η χώρα που ζεις δεν σου προσφέρει τα απαραίτητα για να κάνεις διακοπές); Ή μήπως είσαστε από τους τύπους που ταξιδεύουν το χειμώνα;

Αν πάλι είσαστε fans της Ευρώπης, τότε σας προτείνουμε 8 ασυνήθιστα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία στη δική μας ήπειρο, κάποια από αυτά για γερά πορτοφόλια, κάποια άλλα ανοιχτά μόνο για τη χειμερινή περίοδο. Δεν θα πας να μείνεις σε ιγκλού τον Αύγουστο.

Icehotel (Σουηδία)
Διάσημο σε όλο τον κόσμο, το Icehotel στο χωριό Γιουκασιάρβι στα (πολύ) βόρεια της χώρας, παραμένει ένα πραγματικό αξιοθέατο για τη Σουηδία, πέρα από ένα απίθανο μέρος για τη διαμονή σου. Μείνε στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και art σουίτες, φτιαγμένες από πάγο μέσα από τη φαντασία και μαστοριά διαφορετικών καλλιτεχνών κάθε φορά. Σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα παγωμένο παραμύθι. Τα δωμάτια και οι σουίτες από πάγο είναι διαθέσιμες από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, ενώ το ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα δωμάτια και δραστηριότητες στη σουηδική φύση σε περιμένουν όλο το χρόνο (αν θες να το επισκεφτείς ντάλα καλοκαίρι). 

Visit Icehotel

Inntel Zaandam (Ολλανδία)
Το ξενοδοχείο Inntel βρίσκεται στο Ζάανταμ – μόλις 12 λεπτά έξω από το Άμστερνταμ με το τρένο - και σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχει φτιαχτεί από 70 κολλημένα το ένα με το άλλο παραδοσιακά σπίτια της περιοχής. Το Inntel είναι ένα τετράστερο ξενοδοχείο και εσωτερικά είναι εξίσου εντυπωσιακό, με δωμάτια με έμπνευση από την ιστορία, τους καλλιτέχνες και την πολυπολιτισμικότητα της Ολλανδίας.

Visit Inntel Zaandam

Faralda Crane Hotel (Ολλανδία)
Παραμένουμε στην Ολλανδία και το Άμστερνταμ, με το ξενοδοχείο Faralda Crane να διεκδικεί τον τίτλο του πιο ευφάνταστου ξενοδοχείου στον κόσμο. Οι τρεις πολυτελείς πεντάστερες σουίτες κρέμονται κυριολεκτικά από τον ουρανό και βρίσκονται πάνω σε έναν κατασκευαστικό γερανό, 55 μέτρα ψηλά από το έδαφος στο λιμάνι του Άμστερνταμ. Μία έξτρα σουίτα υπάρχει για μουσικά events και πάρτι με τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς του κόσμου, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις στην κορυφή ανοίγει και πισίνα spa. Αν δεν έχετε υψοφοβία και θέλετε να μείνετε σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, δοκιμάστε να ανεβείτε στο Faralda. Μην ανησυχείτε, με ασανσέρ θα ανεβείτε, δεν θα σκαρφαλώσετε. 

Visit Faralda Crane Hotel

IKEA Hotel Almhult (Σουηδία)
Αφού πραγματοποιήσετε τις αγορές σας, μπορείτε να μείνετε στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο IKEA Hotel που βρίσκεται – πού αλλού; - στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Άλμχουλτ στα νότια, στην πόλη που άνοιξε το πρώτο κατάστημα IKEA το 1958. Όμορφα δωμάτια στα ίδια minimal και λειτουργικά πρότυπα του παγκόσμιου brand με είδη σπιτιού, δεν θα χρειαστεί να συναρμολογήσετε εσείς τα κρεβάτια και τραπεζάκια. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ένα νέο εστιατόριο, ενώ λίγο πιο δίπλα υπάρχει και το πρώτο μουσείο IKEA.

Visit IKEA Hotel

Langholmen (Σουηδία)
Το ειδυλλιακό Langholmen είναι ένα από τα κεντρικά και μεγάλα νησιά της Στοκχόλμης, ιδανικό σποτ για κολύμβηση, πικνίκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Μέχρι το 1974, το Langholmen ήταν ένα νησί-φυλακή και δεν μπορούσε να το επισκεφτεί κανείς. Σήμερα, τη θέση της φυλακής έχει πάρει ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο. Μπορείτε να μείνετε στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και… κελιά, να πάρετε το πρωινό σας στο προαύλιο, να μάθετε περισσότερα για τη φυλακή στο μουσείο που υπάρχει μέσα, και πάνω από όλα να έρθετε κοντά με τη φύση της Σουηδίας. 

Visit Langholmen

Kakslautannen Hotel (Φινλανδία)
Ιδανικό για χειμερινή διαμονή και για όσους ψάχνουν λίγο από το πνεύμα του Σάντα Κλάους, το ξενοδοχείο Kakslautannen σας περιμένει στο ομώνυμο αρκτικό χωριό στον Βορρά της Φινλανδίας. Όχι μόνο αυτό, στο Kakslautannen θα μπορέσεις να μείνεις σε ένα δικό σου πολυτελές παγωμένο μικρό ιγκλού για δύο άτομα. Υπάρχουν και μεγαλύτερα ιγκλού για τέσσερα άτομα, καθώς και παρακείμενες σάουνες, εστιατόρια, οδηγοί για χειμερινές δραστηριότητες και ό,τι άλλο χρειαστείς. Υπάρχει και η επιλογή των απίστευτα όμορφων και cozy ξύλινων σαλέ, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτάσετε στο σπίτι του Άι Βασίλη.

Visit Kakslautannen Hotel

Arctic Treehouse Hotel (Φινλανδία)
Παραμένουμε στη Φινλανδία, στον Αρκτικό Κύκλο και τη Λαπωνία, με το ξενοδοχείο Arctic Treehouse να βρίσκεται στα περίχωρα της πανέμορφης πόλης του Ροβανιέμι, πατρίδας του Σάντα Κλάους. Θα μείνετε σε μοναδικά σπίτια φτιαγμένα από ξύλο και γυαλί, μέσα στην πολυτέλεια, τοποθετημένα βαθιά μέσα στη φινλανδική φύση. Με απαράμιλλο σκανδιναβικό design και αισθητική, θα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να γίνετε ένα με τη φύση και τους κατοίκους και παραδόσεις της Λαπωνίας. Συγκλονιστική εμπειρία.

Visit Arctic Treehouse Hotel

Hotel Marqués De Riscal (Ισπανία)
Μοναδικό στο είδος του, το ξενοδοχείο Marqués De Riscal βρίσκεται στην καρδιά του διάσημου ομώνυμου οινοποιείου στην περιοχή Λα Ριόχα της Ισπανίας, εκεί που βγαίνει το καλύτερο κρασί της χώρας. Όχι μόνο αυτό, το έχει σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας-θρύλος Φρανκ Γκέρι – ο ίδιος έχει σχεδιάσει και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, ανάμεσα σε άλλα κτίρια – δίνοντας μας άλλη μία εντυπωσιακή avant-garde κατασκευή, με τεράστια φύλλα τιτανίου και την αίσθηση της κίνησης των κυμάτων, στις αποχρώσεις των χρωμάτων του κρασιού. Υπέροχα και τα δωμάτια, για όσους αναζητούν μία διαφορετική εμπειρία στους ισπανικούς αμπελώνες. 

Visit Hotel Marqués De Riscal

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

5 οικονομικές χώρες για διακοπές στο εξωτερικό με πλούσιο φυσικό τοπίο

Προορισμοί ανεξερεύνητοι, με μοναδική ομορφιά για όλα τα βαλάντια.

ΤΑΞΙΔΙ

Last minute travel: Οι 5 καλύτεροι απροσδόκητοι ευρωπαϊκοί προορισμοί

Ιδέες για απόδραση της τελευταίας στιγμής για το τέλος του καλοκαιριού

ΤΑΞΙΔΙ

Απόδραση στη μαγική Βενετία

Ένα ταξίδι που όλοι πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή…

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου

Υπερασπίστε με διπλωματία τα συμφέροντα και τα κεκτημένα σας στην αγάπη

ΣΠΙΤΙ

10 τρόποι για να διακοσμήσετε φθινοπωρινά το υπνοδωμάτιό σας

Cosy ιδέες για να μεταμορφώσεις την κρεβατοκάμαρά σου σε μια φθινοπωρινή όαση.

CELEBS

Naomi Campbell: Η γεμάτη αιχμές βράβευσή της από την Anna Wintour

Η σιδηρά κυρία της μόδας και η μαύρη γαζέλα σε μια αμήχανη στιγμή.