Skip to main content

BLOGS

Το The Bear δεν είναι η καλύτερη σειρά στην τηλεόραση

Ο τρίτος κύκλος της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς που βλέπουμε στο Disney+, αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Γράφει ο Μάνος Νομικός



Η σειρά της FX, όπως και οι πρωταγωνιστές της, σήκωσαν κάθε Emmy και Golden Globe βραβείο στην κατηγορία κωμωδία και μιούζικαλ-κωμωδία για τις δύο πρώτες σεζόν. Κάπου εδώ σταματάει το αστείο. Είναι η σειρά “The Bear” μία κωμική σειρά; Μήπως βλέπουμε κάτι άλλο; Αν ναι, τότε τα βραβεία πρέπει να πάνε στο Μάτι Μάθεσον, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές στο εστιατόριο, που δίνει αυτό το comic relief που χρειαζόμαστε ανάμεσα στις δραματικές στιγμές. Και είναι πολλές οι τελευταίες. 

Το “The Bear” δεν είναι η καλύτερη σειρά στην τηλεόραση, αλλά σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δραματικές σειρές των τελευταίων ετών, παραδίδοντάς μας συναρπαστικά και συγκινητικά επεισόδια, κυρίως μέσα από την πρώτη του σεζόν που μας «έπιασε στον ύπνο», ανάμεσα σε άλλα αδιάφορα και filler. Άλλωστε, μιλάμε για μία σειρά με κατά βάση μισάωρα επεισόδια, μέχρι να πατήσεις το play, «έφυγαν». 

https://youtu.be/9Cs8OcHolxc?si=w19moym9LUV6Ec-_

Όλοι μας, ακόμα και αν δεν έχουμε δουλέψει στην εστίαση, γίναμε ένα με τους πρωταγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου από διαφορετικά background και παραστάσεις ζωής, ενώ δουλεύουν στην μετά-COVID εποχή σε ένα παραδοσιακό beef σαντουιτσάδικο – με το όνομα The Beef - στο Σικάγο. Πρέπει να το κρατήσουν ζωντανό, να του δώσουν ξανά ζωή και να το κάνουν να πετύχει οικονομικά. Δεν θα «τσοντάρει» μια ζωή ο θείος Σίσερο. 

Αυτή τη δύσκολη αποστολή έρχεται να αναλάβει ο διακεκριμένος σεφ Κάρμι. ρόλος που «απογείωσε» τον Αμερικανό ηθοποιό Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ. Επιστρέφει στο Σικάγο – μετά από μία δύσκολη περίοδο και ένα σχεδόν κακοποιητικό λεκτικά αφεντικό στη Νέα Υόρκη - για να κρατήσει όρθιο το σαντουιτσάδικο του μεγαλύτερου αδελφού του, Μίκι (Τζον Μπέρνθαλ), που έδωσε τέλος στη ζωή του μόλις πριν από λίγους μήνες, βυθισμένος στις καταχρήσεις. Με τη βοήθεια της αδελφής του, βλέπουμε τη Νάταλι (Άμπι Έλιοτ) λίγο πριν γεννήσει στον τρίτο κύκλο, και του κολλητού φίλου του αδελφού του και de-facto μάνατζερ του σαντουιτσάδικου, Ρίτσι (Έμπον Μος-Μπάκραχ), ο Κάρμι έρχεται αντιμέτωπος με το τραύμα της απώλειας και τον καθημερινό αγώνα στο εστιατόριο. 

Τελικά, για ποιον επέστρεψε; Για τον ίδιο ή για τον αδελφό του; Το σκέφτηκε καλά; Στο The Beef θα βρει μία νέα ομάδα συνεργατών, ο κάθε ένας με τον δικό του σημαντικό ρόλο, με τη νεαρή και πολύ ταλαντούχα σεφ Σίντεϊ (Άγιο Εντεμπίρι) να είναι το δεξί του χέρι, αυτή που με περίσσια υπομονή αποκρούει τις εκρήξεις οργής του Κάρμι, τα συνεχή πάνω-κάτω του, τις καθημερινές αλλαγές στο μενού.

Και εκεί που έχει στρώσει η δουλειά, ο Κάρμι τα αλλάζει όλα. Σαν άλλος καταραμένος καλλιτέχνης. Τέλος το The Beef. Tη θέση του θα πάρει ένα πολυτελές fine dine εστιατόριο, το The Bear. Πώς το καταφέρνεις αυτό μέσα σε ένα πιεστικό χρονικό πλαίσιο που θέλει το νέο εστιατόριο να ανοίγει μέσα σε λίγους μήνες και τα έξοδα να τρέχουν; Μπορεί το προσωπικό που έφτιαχνε σάντουιτς, να μπορεί τώρα να δουλέψει σε ένα high end εστιατόριο; Είναι διαφορετικοί κόσμοι. 

Το χάος και άγχος που επικρατούσε στο σαντουιτσάδικο, άγχος που μεταδιδόταν αριστοτεχνικά και σε εμάς, τους τηλεθεατές, υπάρχει και στο νέο εστιατόριο, σε υπερθετικό βαθμό. Ξανά φωνές, ξανά τρέξιμο, ξανά χάλασε κάτι και πρέπει να φτιαχτεί άμεσα, τα έξοδα πιο πολλά, το ταμείο μείον, όλοι κρέμονται πάνω από μία αναμενόμενη κριτική και φωτογράφιση της μεγάλης εφημερίδας The Chicago Tribune. Αν είναι καλή, καλά νέα για το νέο εστιατόριο. Αν όχι, τα πράγματα ζορίζουν. 

Τουλάχιστον, δεν εξαφάνισαν εντελώς τα ίχνη του παρελθόντος. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο Κάρμι στον αδελφό του. Τα μεσημέρια ανοίγει ένα παραθυράκι στο νέο εστιατόριο και για κάποιες ώρες πουλάνε take-out τα σάντουιτς με τα οποία έγιναν γνωστά και αγάπησε το Σικάγο. Για την ώρα, αυτό το ταπεινό παραθυράκι και τα λαϊκά σάντουιτς, στηρίζει το ακριβό εστιατόριο.  

Ο Κάρμι τι αναζητά μέσα σε όλα αυτά; Αυτό ήταν το όνειρό του από την αρχή; Να φτιάξει ένα fine dine εστιατόριο στη γενέτειρά του, Σικάγο; Κάτι περισσότερο; Ένα αστέρι Michelin; 

Η τρίτη σεζόν, με 10 μισάωρα επεισόδια που μόλις άρχισαν να προβάλλονται στην Ελλάδα, δεν μας κάνει σοφότερους. Περισσότερα από τα μισά επεισόδια είναι flashbacks στο παρελθόν – αν και το επεισόδιο με την ιστορία της Τίνα, είναι υπέροχο - και κάποια ανούσια side stories με την Ολίβια Κόλμαν σαν μία άλλη «γεμάτη σοφία» διακεκριμένη σεφ και διάφορα σελέμπριτι cameos (από τον Τζον Σίνα μέχρι τους διάσημους σεφ Τόμας Κέλερ, Ντανιέλ Μπουλούντ και Ρενέ Ρεντζεπί). 

Δεν προχωράει σχεδόν τίποτα στον τρίτο κύκλο. Βλέπουμε μόνο μικρά σκόρπια κομμάτια σε ένα ανολοκλήρωτο παζλ. Κάτι μου λέει ότι στην επόμενη και τέταρτη σεζόν, μάλλον σε ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Θα γίνει το The Bear ένα επιτυχημένο εστιατόριο που όλοι θα είναι υπερήφανοι για αυτό; Θα τιναχθούν τα πάντα στον αέρα; Θα βρει ο Κάρμι την εσωτερική γαλήνη; Τα πάντα κρέμονται σε ένα τεντωμένο σκοινί. 

Ο τρίτος κύκλος της δραματικής σειράς “The Bear”, είναι τώρα διαθέσιμος στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Disney+.

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Έρχεται ταινία για τους Pavement και τον Stephen Malkmus τον υποδύεται ο Joe Keery

O 32χρονος Αμερικανός ηθοποιός έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του στο Stranger Things του Netflix, ως Steve Harrington.

BLOGS

Η Adele ανακοινώνει διάλειμμα από τη μουσική για «πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Με δάκρυα στα μάτια, η Adele εξομολογήθηκε στους fans της, στην τελευταία της συναυλία στο Μόναχο το Σάββατο 31 Αυγούστου, πως μετά από τόσο καιρό στον δρόμο, θέλει, επιτέλους να «ζήσει τη ζωή της».

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου

Υπερασπίστε με διπλωματία τα συμφέροντα και τα κεκτημένα σας στην αγάπη

ΣΠΙΤΙ

10 τρόποι για να διακοσμήσετε φθινοπωρινά το υπνοδωμάτιό σας

Cosy ιδέες για να μεταμορφώσεις την κρεβατοκάμαρά σου σε μια φθινοπωρινή όαση.

CELEBS

Naomi Campbell: Η γεμάτη αιχμές βράβευσή της από την Anna Wintour

Η σιδηρά κυρία της μόδας και η μαύρη γαζέλα σε μια αμήχανη στιγμή.