Skip to main content

SEX

Να τι μπορεί να ευθύνεται για την αδυναμία να φτάσεις σε οργασμό

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες



Παρά το γεγονός ότι απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου, δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύεσαι πολύ να έρθεις σε οργασμό, φτάνοντας την εμπειρία στο έπακρον. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις τι μπορεί να φταίει για αυτή τη δυσκολία, ώστε τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα με λίγη προσπάθεια.

Pixel

Στρες και άγχος

Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να χαλαρώνει και να απολαμβάνει τις σεξουαλικές εμπειρίες, ακόμα και στο πιο προστατευμένο περιβάλλον όπως η αγκαλιά ενός ερωτικού συντρόφου.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική διέγερση ή να προκαλέσουν παρενέργειες που δυσκολεύουν τον οργασμό. Αν λαμβάνεις κάποια αγωγή που υποπτεύεσαι ότι μπορεί να ευθύνεται, μίλα με τον/την προσωπικό σου γιατρό για τη διερεύνηση εναλλακτικής θεραπείας και λύσης.

Pixel

Έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφό σου

Αν δεν είστε ανοιχτοί με τον σύντροφό σου για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στο κρεβάτι, ή το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεστε γενικά στην επικοινωνία, μπορεί να είναι δύσκολο να έρθετε σε οργασμό. Μήπως να μιλούσατε ειλικρινά για όσα θα θέλατε να αλλάξουν;

Κακή εικόνα σώματος

Η ανασφάλεια για το σώμα μας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε πλήρως τις σεξουαλικές εμπειρίες, όσο έντονες κι αν μοιάζουν αυτές. Αν νιώθεις τελευταία λίγο down ως προς την εικόνα σου, ίσως φταίει αυτό.

Κόπωση ή έλλειψη ύπνου

Η σωματική κούραση ή η έλλειψη ύπνου μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και η πιθανότητα οργασμού.

Ανεπαρκές προκαταρκτικό παιχνίδι

Η παράλειψη ή η βιασύνη του προκαταρκτικού παιχνιδιού μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη οργασμού. Μην το παραμελείτε ποτέ!

Σωματική δυσφορία ή πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι οδυνηρές αισθήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να δυσκολέψουν τη χαλάρωση και την απόλαυση της εμπειρίας. Αν βιώνεις κάποια ενόχληση κατά τη διάρκειά του, μίλα οπωσδήποτε με τον/την γυναικολόγο σου.

Άγχος απόδοσης

Το να αισθάνεσαι πίεση για να εκτελέσεις ή να επιτύχεις ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο σεξ μπορεί να δημιουργήσει άγχος και να δυσκολέψει τον οργασμό στο τέλος. Don’ t stress about it και θα συμβεί.

Διαβάστε επίσης

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου