Skip to main content

SEX

4 μύθοι για τον αυνανισμό...

...καταρρίπτονται από νέες επιστημονικές έρευνες. Ανακάλυψέ τους! 


Μαρία Μυλωνά

1. Ο αυνανισμός έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία που έχει το σεξ: Αντίθετα με τον αυνανισμό, η συνουσία παρέχει στους άνδρες οφέλη προστατευτικά για την υγεία, όπως την αρτηριακή πίεση, την καρδιά και την υγεία του προστάτη. Ωστόσο, οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν καταλήξει για ποιο λόγο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εκσπερμάτιση που γίνεται στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και αυτήν που είναι αποτέλεσμα αυνανισμού.

Pixel

2. Ο αυνανισμός είναι ακίνδυνος: Σίγουρα αποτελεί την ασφαλέστερη μορφή «σεξ». Ωστόσο, ο συχνός ή τραχύς αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό του δέρματος. Επίσης, η ισχυρή κάμψη του πέους, ενώ βρίσκεται σε στύση μπορεί να προκαλέσει ρήξη στους θαλάμους, οι οποίοι γεμίζουν με αίμα, μια σπάνια αλλά ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που ονομάζεται κάταγμα πέους.

3. Ο αυνανισμός αντικατοπτρίζει την ποιότητα της σχέσης: Ο πιο καταστροφικός μύθος σχετικά με τον ανδρικό αυνανισμό είναι πως αποτελεί σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση ενός άνδρα με τη σύντροφό του. Σύμφωνα με έρευνα, πολλοί άνδρες αυνανίζονται όχι για τη «σεξουαλική ευχαρίστηση» που αποκομίζουν, αλλά γιατί είναι ένας τρόπος που ανακουφίζει από το στρες της δουλειάς και τα προβλήματα.

Pixel

4. Ο αυνανισμός βλάπτει τη σεξουαλική ζωή: Ίσως πιστεύεις το αντίθετο, ωστόσο ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, καθώς τον βοηθά να ανακαλύψει τι του αρέσει στο σεξ. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου