Skip to main content

SELF-LOVE

6 τρόποι για να δημιουργείς χρόνο για τον εαυτό σου ακόμα και τις εβδομάδες που το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να μην μπει το self-care ποτέ στην άκρη



Νιώθεις ότι περνούν ολόκληρες ημέρες, ακόμα και εβδομάδες, μέσα στις οποίες δεν καταφέρνεις να βρεις ούτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου μέσα στην πίεση της καθημερινότητας; Κι όμως, η απόλυτη self-care κίνησή σου θα πρέπει να είναι να τις δημιουργήσεις, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την ψυχική και σωματική σου υγεία. Να λοιπόν έξι στρατηγικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου, ακόμα και τις πολυάσχολες εβδομάδες που το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο.

Pixel

Δώσε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες εργασίες

Προσδιόρισε τις πιο σημαντικές εργασίες που χρειάζονται την προσοχή σου και εστίασε στην ολοκλήρωσή τους με προτεραιότητα. Μοιράσου λιγότερο κρίσιμα καθήκοντα με συναδέλφους ή μέλη της οικογένειάς σου, αν είναι δυνατόν, για να μειώσεις τον φόρτο εργασίας σου.

Αποκλεισμός χρόνου

Προγραμμάτισε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για διαφορετικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας σου, συμπεριλαμβανομένων εργασιών που αφορούν στη δουλειά σου, προσωπικών υποχρεώσεων, χαλάρωσης και χόμπι. Μείνε πιστή σε αυτά τα χρονικά πλαίσια όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις την ισορροπία στο πρόγραμμά σου.

Pixel

Περιόρισε τους περισπασμούς

Ελαχιστοποίησε τους περισπασμούς κατά τις ώρες εργασίας σου απενεργοποιώντας ειδοποιήσεις, κλείνοντας περιττές καρτέλες ή εφαρμογές και θέτοντας όρια σε συναδέλφους ή μέλη της οικογένειας. Αυτό σου επιτρέπει να εστιάσεις πιο αποτελεσματικά και να εκτελείς εργασίες πιο γρήγορα.

Μάθε τεχνικές διαχείρισης χρόνου

Χρησιμοποίησε τεχνικές όπως η Pomodoro (εργασία σε σύντομες «εκρήξεις» δουλειάς με ενδιάμεσα διαλείμματα), ο συνδυασμός παρόμοιων εργασιών για εξορθολογισμό της αποτελεσματικότητας και ο ορισμός συγκεκριμένων προθεσμιών για να δημιουργήσεις την αίσθηση του επείγοντος.

Πες «όχι» όταν είναι απαραίτητο

Μάθε να λες «όχι» στις πρόσθετες δεσμεύσεις ή εργασίες που δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες ή τους στόχους σου, ειδικά κατά τις πολυάσχολες εβδομάδες σου. Αυτό βοηθά στην αποφυγή υπερφόρτωσης και σου επιτρέπει να εστιάσεις σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Κάνε διαλείμματα και χαλάρωσε

Φρόντισε να προγραμματίζεις τακτικά διαλείμματα όλη την ημέρα για ξεκούραση και επαναφόρτιση. Ασχολήσου με δραστηριότητες που σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να μειώσεις το άγχος, όπως το να πας για έναν περίπατο, να κάνεις διαλογισμό ή απλώς να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να κάνεις κάτι που σου αρέσει.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από ένα εργασιακό burnout

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τη δουλειά και την υγεία σου

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη