Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει καλαμάρια με πιπεριές και λάιμ στη λαδόκολλα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τετράγωνα

Pixel

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα

2 λάιμ κομμένα σε ροδέλες

Χυμό από 1 λάιμ

4 σκελίδες  σκόρδο σε φετάκια

Λίγη ρίγανη

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Pixel

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας τα μάτια, το στόμα, το κόκαλο και τα εντόσθια.

2. Απλώνουμε 1 μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας και από πάνω δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε πάνω τα καλαμάρια. Αραδιάζουμε πάνω στα καλαμάρια τις πιπεριές, τις φέτες λάιμ, και το σκορδάκι. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

3. Σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε να κλείνουμε το φαγητό μας, πιάνοντας γύρω-γύρω και τα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο ταψάκι.

4. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C , για 40΄.

5. Πριν τα σερβίρουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από το λάιμ.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 22 Μαΐου

Δεν θα ήταν κακό να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας

SEX

Πώς το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ίσως έχει έρθει η στιγμή!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά