Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Emigreδες"

Στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας



Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, από τις 30 Ιανουαρίου.

Ο ΑΑ και ο ΧΧ. Δύο άνθρωποι σε αναζήτηση της ταυτότητάς τους. Δύο ξένοι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, αποξενωμένοι και απομονωμένοι από τους γύρω τους.  Δύο μετανάστες σε ξένη χώρα. Οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, είναι ένα έργο γραμμένο το 1974 που σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Την εποχή που ανέβηκε προκάλεσε τεράστιο αντίκτυπο, καλλιτεχνικό και κοινωνικό, γιατί αντιμετωπίζει με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο το θέμα της μετανάστευσης.  Εδώ οι μετανάστες δεν ηρωοποιούνται, ούτε αποθεώνονται, αλλά εξετάζονται μέσα από το μικροσκόπιο ενός ταλαντούχου και ιδιαίτερου συγγραφέα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η γραφή του Μρόζεκ, η ανάλυσή του, οι λεπτομέρειες που εισάγει στο κείμενο και ταυτόχρονα το υποδόριο χιούμορ, ο σαρκασμός και η διαλεκτική του σκέψη, καταφέρνουν να αναδείξουν το πρόβλημα του να βρισκόμαστε ‘μακριά’ και όχι ‘εκεί’.

Οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ είναι ένα έργο σύγχρονο, καυστικό με μια ρεαλιστική και σκληρή ματιά που αποτυπώνει τη νοσταλγία της πατρίδας που απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και τη νοσταλγία μιας επανάστασης που όσο εφικτή φαντάζει, τόσο ανέφικτη είναι.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργική Επεξεργασία: Μάρκος Τσούμας

Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Πληροφορίες
Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ: 210 8838727

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00
Διάρκεια (χωρίς διάλειμμα): 75 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο

Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας


Θέλεις να το παρακολουθήσεις από κοντά; Σου δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσεις διπλές προσκλήσεις.

Στείλε μας ένα e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο EMIGREΔΕΣ, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ., και στο κύριο μέρος e-mail μην ξεχάσεις να μας γράψεις το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σου. Θα κληρωθεί από 1 διπλή πρόσκληση για το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 19.00 μμ.

Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Η πρόσκληση παραλαμβάνεται στο ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!