Skip to main content

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου



Αν φαίνεται ότι προσπαθείτε επανειλημμένα να ανεβάσετε το γκάζι αυτόν το μήνα, αλλά νιώθετε ότι είστε ακινητοποιημένοι –ή ακόμα και κινείστε προς τα πίσω– δεν είστε μόνοι. Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου, ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, των μεταφορών και της τεχνολογίας, είναι ανάδρομος στον ανεξάρτητο, ορμητικό, παρορμητικό ζώδιο της φωτιάς Κριό. Αυτό το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, που συμβολίζεται από τον Κριό, τείνει να προτιμά να προχωρά με αστραπιαία ταχύτητα, ενώ ο ανάδρομος Ερμής μας ενθαρρύνει να επιβραδύνουμε και να κοιτάμε προς τα πίσω. Αυτές οι αντικρουόμενες ενέργειες πιθανότατα προκάλεσαν αρκετή απογοήτευση τις τελευταίες εβδομάδες. Ευτυχώς, ο ανάδρομος Ερμής τελειώνει την Πέμπτη, 25 Απριλίου, και μπορείτε και πάλι να οργώσετε προς τα εμπρός και να χτίσετε δυναμική, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα Κριού όπως η καλλιέργεια της αίσθησης του εαυτού σας, του ανταγωνισμού και της φιλοδοξίας σας. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον Ερμή απευθείας στον Κριό.

Τι σημαίνει όταν τελειώνει ο ανάδρομος Ερμής;

Τρεις έως τέσσερις φορές ανά ημερολογιακό έτος, για περίπου τρεις εβδομάδες τη φορά, ο Ερμής, ο πλανήτης που επιβλέπει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, σκεφτόμαστε, φτάνουμε από το σημείο Α στο σημείο Β και αλληλοεπιδρούμε με την τεχνολογία, φαίνεται να κινείται προς τα πίσω από την οπτική μας εδώ στο Γη. Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε πότε ο Ερμής είναι ανάδρομος, δεδομένου του πόσο γρήγορος είναι ο ρυθμός της ζωής στις μέρες μας και πόσο βασιζόμαστε στην τεχνολογία. Ωστόσο, ενώ συχνά απεικονίζεται ως ένας πλήρης πονοκέφαλος, ο ανάδρομος Ερμής έχει τα καλά του στοιχεία: Αυτές οι περίοδοι μας δίνουν την ευκαιρία να δώσουμε προτεραιότητα στην εσωτερική εργασία και να δεσμεύσουμε χαλαρά – και τα δύο μπορούν τελικά να θέσουν τις βάσεις για περισσότερη παραγωγικότητα και κίνητρο όταν ο Ερμής κινηθεί εμπρός.

Τούτου λεχθέντος, όταν τελειώσει ο ανάδρομος Ερμής –που αναφέρεται επίσης ως ο Ερμής που πηγαίνει απευθείας– θα συναντήσετε λιγότερα διασταυρωμένα καλώδια κατά την επικοινωνία με άλλους, λιγότερες καθυστερήσεις κατά την προσπάθεια να μετακινηθείτε στον κόσμο και λιγότερες τεχνολογικές καταρρεύσεις. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να χτίζετε δυναμική σε έργα, συζητήσεις και στόχους που σχετίζονται με οποιονδήποτε τομέα της ζωής επηρέαζε αυτός ο ανάδρομος Ερμής (μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το ωροσκόπιό σας παρακάτω). Και επειδή είχατε την ευκαιρία να επιβραδύνετε και να επαναξιολογήσετε, να αναθεωρήσετε, να ξανασκεφτείτε, να αναπροσαρμόεστε την προσέγγισή σας, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι είστε πλέον σε θέση να απογειωθείτε

Τι σημαίνει ο Ερμής απευθείας στον Κριό;

Όταν ο Ερμής προχωρά μπροστά στον Κριό, η επικοινωνία και η σκέψη μας τείνει να είναι πολύ εύθυμη, άμεση και επίκαιρη, και μερικές φορές ανταγωνιστική και ανυπόμονη. Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο διατεθειμένοι να βάλετε το στρίφωμα ή να ασχοληθείτε με ένα συγκεκριμένο θέμα, προτιμώντας να προχωρήσετε στο επόμενο συναρπαστικό πράγμα. Και ως ένα από τα βασικά ζώδια (τα άλλα ζώδια που εμπίπτουν σε αυτήν την ομπρέλα περιλαμβάνουν τον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερο), ο Κριός λατρεύει να ξεκινά και να αρχίζει νέες προσπάθειες και τείνει να είναι πιο άνετος να αντιμετωπίζει οράματα μεγάλης εικόνας αντί να κοιτάζει τις λεπτομέρειες. Έτσι, καθώς ο Ερμής επιταχύνει το ρυθμό του και προχωρά μπροστά στο ζώδιο του Κριού, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε πιο εύκολα να ξεκινήσετε τα σχέδια παιχνιδιού που μπορεί να ήταν σε αναμονή κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή. Σημειώνεται επίσης ότι ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, που συχνά αναφέρεται ως το «μωρό» του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός είναι παιχνιδιάρης, οπότε ο τρόπος που αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας θα μπορούσε να πάρει έναν πιο ανάλαφρο, πιο παιδικό τόνο.

Εδώ, πώς θα σας επηρεάσει ο Ερμής σε ευθεία πορεία στον Κριό με βάση το ζώδιό σας.

Κριός

Μετά από τρεις εβδομάδες που αφιερώσατε στο να σκεφτείτε πώς εμφανίζεστε στον κόσμο και που επιδιώξατε έργα πάθους, ο Ερμής πηγαίνει  ευθεία στο ζώδιό σας. Μέχρι τις 15 Μαΐου, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε όσα έχετε μάθει από την επιβράδυνση και την καλλιέργεια μεγαλύτερης αυτογνωσίας. Με τη σειρά σας, θα μπορούσατε να αισθάνεστε ακόμα πιο σίγουροι και επικεντρωμένοι στο να αναλάβετε ηγετική θέση ή να ανανεώσετε την προσωπική σας επωνυμία.

Ταύρος

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο ανάδρομος Ερμής στον τομέα της πνευματικότητάς σας σας ώθησε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τα όνειρα και τη φαντασία σας. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτή τη φορά που βγαίνετε από τη συνηθισμένη φασαρία σας έχει αποδειχθεί αναζωογονητική. Μπορεί ακόμη και να νιώθετε φαγούρα για να αρχίσετε να επιδιώκετε νέους στόχους που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της μετάβασης προς τα μέσα. Καλά θα κάνετε να συνεχίσετε να διαλογίζεστε τις φιλοδοξίες σας, ενώ προσπαθείτε για περισσότερη διαύγεια, οπότε μόλις ο Ερμής μεταβεί στο ζώδιό σας στις 15 Μαΐου, μπορείτε να πάτε στο ρόπαλο για το όραμά σας.

Δίδυμοι

Αυτή η συγκεκριμένη ανάστροφη περιστροφή του Ερμή έπεσε στη ζώνη δικτύωσης σας, ενθαρρύνοντάς σας να επισκεφθείτε ξανά και να αναθεωρήσετε προηγούμενα ομαδικά έργα, ενώ συνδέεστε ξανά με φίλους με τους οποίους μπορεί να μην έχετε επαφή. Αυτή η περίοδος πιθανότατα ανανέωσε τη δέσμευσή σας για συνεργασία, ώστε καθώς ο Ερμής προχωρά, μπορείτε να αρχίσετε να συντάσσετε ένα σχέδιο δράσης βήμα προς βήμα για την επίτευξη κοινών στόχων με συναδέλφους ή φίλους. Ήταν δύσκολο να ξεκαθαρίσετε ακριβώς πού θέλετε να πάτε μαζί, αλλά τα σύννεφα χωρίζουν τώρα και θα είστε σε καλό δρόμο για τη νίκη της ομάδας.

Καρκίνος

Με τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει τη ζώνη της καριέρας σας, στρέφεστε προς τα μέσα για να σκεφτείτε τους επαγγελματικούς σας στόχους και την πορεία σας. Είναι πιθανό να έχετε απογοητευτεί επειδή δεν λαμβάνετε την αναγνώριση που σας αξίζει ή να συγκρουστείτε με πρόσωπα εξουσίας. Αλλά οι αποτυχίες πιθανότατα σας έχουν διδάξει επίσης ένα ή δύο πράγματα για τον εαυτό σας και τι θα κάνετε καλά για να προσαρμοστείτε για να κάνετε το ιδανικό σας όραμα πραγματικότητα. Ευτυχώς, καθώς ο Ερμής πηγαίνει ευθεία, θα μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα μαθήματα καθώς μπαίνετε στο προσκήνιο. Τώρα έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αυτήν τη φιλόδοξη πρόταση ή να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη θέση σε υψηλότερο επίπεδο.

Λέων

Ο ανάδρομος Ερμής ενεργοποίησε τον τομέα της περιπέτειας και της τριτοβάθμιας μάθησης, κεντρίζοντας την ανησυχία και την επιθυμία να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να δώσετε προτεραιότητα σε εμπειρίες που ανοίγουν τα μάτια. Αν και αυτό μπορεί να ήταν δυνατό, μπορεί να έχετε ανακαλύψει επίσης ότι θα μπορούσατε να ικανοποιήσετε αυτή τη λαχτάρα επανασυνδεθείτε με έναν παλιό μέντορα ή ξεσκονίζοντας ένα βασικό σετ δεξιοτήτων. Τώρα, καθώς ο Ερμής προχωρά, μπορεί να έχετε καλύτερη αίσθηση του πώς μπορείτε να διοχετεύσετε όσα έχετε μάθει σε φιλοδοξίες μεγάλης εικόνας. Χαρτογραφήστε τι θέλετε να πετύχετε και σύντομα θα είστε στο δρόμο σας.

Παρθένος

Χάρη στον ανάδρομο Ερμή που πέφτει στη ζώνη των συναισθηματικών σας δεσμών και των κοινών πόρων, επιστρέφετε στο σχέδιο για να τελειοποιήσετε τους κοινούς οικονομικούς στόχους και να μιλήσετε για αυτό που σας κάνει –και τον πιο κοντινό και αγαπημένο σας– πιο άνετο στις στενότερες σχέσεις σας. Με τον Ερμή τώρα απευθείας, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε τυχόν συνειδητοποιήσεις που προέκυψαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ίσως σχεδιάσετε έναν νέο οικογενειακό προϋπολογισμό ή σχέδιο αποταμίευσης ή θα αρχίσετε να καλλιεργείτε περισσότερη οικειότητα με το σημαντικό σας άλλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είστε στον δρόμο σας για να αισθάνεστε πιο ολοκληρωμένοι συναισθηματικά και ασφαλείς οικονομικά.

Ζυγός

Πέφτοντας στον τομέα της συνεργασίας σας, αυτός ο ανάδρομος Ερμής σας ενθάρρυνε να αναλογιστείτε τις σχέσεις σας ένας προς έναν και να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με έλλειψη αμοιβαιότητας ή αμοιβαίας κατανόησης. Οποιαδήποτε σύγκρουση με το κεφάλι ή παρεξήγης πιθανότατα βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος προς τον συγχρονισμό και καθώς ο Ερμής προχωρά, θα αισθάνεστε ακόμα πιο ικανοί να κάνετε καταιγισμό ιδεών και να εφαρμόσετε νέες προσεγγίσεις σε κοινούς στόχους. Είναι επίσης πιθανό να συνδεθείτε και να ζευγαρώσετε με νέους φίλους ή συναδέλφους.

Σκορπιός

Με τον ανάδρομο Ερμή να πέφτει στη ζώνη ευεξίας σας, ξοδεύετε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ανανεώνοντας τη δέσμευσή σας και τη στρατηγική σας για τη φροντίδα της συνολικής σας ευεξίας σε καθημερινή βάση. Ίσως έχετε συνειδητοποιήσει πόσο επιδραστικό και ωφέλιμο για την υγεία σας μπορεί να είναι να λέτε «όχι» σε ορισμένες προσκλήσεις ή προτάσεις προκειμένου να εξορθολογίσετε το πρόγραμμά σας. Καθώς ο Ερμής προχωρά σε ευθεία πορεία, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το μάθημα, το οποίο θα τονώσει την εσωτερική σας γαλήνη και θα σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά.

Τοξότης

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο Ερμής ήταν ανάδρομος στη ζώνη του ρομαντισμού και της αυτοέκφρασής σας, ωθώντας σας να είστε πιο αυθόρμητοι και να πετάξετε στημένα σχέδια από το παράθυρο για να συνδεθείτε καλύτερα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί επίσης να εργάζεστε για να κατέχετε τη φωνή σας και να μιλάτε από καρδιάς. Καθώς ο Ερμής προχωρά, θα μπορούσατε να αισθάνεστε ακόμα πιο δυνατοί να κάνετε τη διασκέδαση, τη δημιουργικότητα και το χρόνο διακοπής λειτουργίας με το κοντινότερο και το αγαπημένο σας προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να μοιάζει με το να προγραμματίζετε πιο διασκεδαστικές συναντήσεις και να βρίσκετε νέους τρόπους για να διοχετεύετε τα συναισθήματά σας σε καλλιτεχνικές διεξόδους.

Αιγόκερως

Αυτός ο ανάδρομος Ερμής έπεσε στον τομέα του σπιτιού σας, απαιτώντας από εσάς να δέσετε χαλαρά άκρα που σχετίζονται με έργα γύρω από το σπίτι και να επιλύσετε τυχόν τρέχοντα οικογενειακά ζητήματα. Μπορεί επίσης να κάνατε πιο συχνά βόλτες στη λωρίδα μνήμης δίπλα σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Καθώς ο Ερμής κατευθύνεται, θα μπορούσατε να νιώσετε μια αίσθηση σιγουριάς ότι φροντίζετε αυτόν τον σημαντικό τομέα της ζωής σας, ενώ καλλιεργείτε δεσμούς με τους συγγενείς σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δυναμική σε σχέδια που μοιράζεστε με τα μέλη της οικογένειάς σας.

Υδροχόος

Ο ανάδρομος Ερμής ενεργοποίησε τη ζώνη επικοινωνίας σας, κάτι που δημιούργησε μια πολύ ξέφρενη και δυσάρεστη στιγμή κατά την οποία τεχνολογικά ζητήματα και κακές επικοινωνίες μπορεί να εμφανίζονταν δεξιά και αριστερά. Ευτυχώς, καθώς ο Ερμής προχωρά προς τα εμπρός, μπορείτε να προβλέψετε πιο ομαλή ιστιοπλοΐα που θα διευκολύνει τον έλεγχο των υποχρεώσεων από τη λίστα σας και θα βρεθείτε στην ίδια σελίδα με φίλους και συναδέλφους. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να προγραμματίσετε έναν καταιγισμό ιδεών ή μια ομαδική συνάντηση με συναδέλφους ή μετά τη δουλειά να συναντήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

Ιχθύς

Αυτός ο ανάδρομος Ερμής ενεργοποίησε τη ζώνη χρημάτων σας, ενθαρρύνοντάς σας να σκεφτείτε πώς κερδίζετε, επενδύετε και διαχειρίζεστε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Μπορεί να έχετε ερευνήσει νέες πηγές ταμειακών ροών και με τον Ερμή σε ευθεία πορεία, μπορείτε να αρχίσετε να αναλαμβάνετε δράση, είτε να υποβάλλετε αίτηση για μια νέα δουλειά είτε να προτείνετε να φέρετε τις δεξιότητές σας στο τραπέζι στην τρέχουσα εργασία σας με νέο τρόπο. Επειδή αυτός είναι και ο τομέας της αυτοεκτίμησης, θα μπορούσατε να είστε έτοιμοι να πάρετε τώρα θέση για να ζητήσετε αύξηση, μεγαλύτερες ευθύνες ή την ευκαιρία να εφαρμόσετε πιο ενεργά ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα