Skip to main content

ΘΕΑΤΡΟ

«Η όμορφη τέχνη του θεάτρου θα επιβιώσει για όσο διάστημα οι άνθρωποι θα είναι στη γη»

Helen Mirren: Το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 27/3/2021



 

Σ’ αυτόν τον τόσο δύσκολο καιρό για τις ζωντανές παραστατικές τέχνες, πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, μάστορες και γυναίκες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα επάγγελμα ήδη γεμάτο ανασφάλεια. Ίσως, αυτή η διαρκής ανασφάλεια του επαγγέλματός τους, τους έχει κάνει περισσότερο ικανούς να αντεπεξέλθουν στην πανδημία, με οξυδέρκεια και κουράγιο. Σε αυτήν τη νέα συνθήκη, η φαντασία τους μεταπλάστηκε σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια του διαδικτύου. Οι άνθρωποι λένε μεταξύ τους ιστορίες, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Η όμορφη τέχνη του θεάτρου θα επιβιώσει για όσο διάστημα οι άνθρωποι θα είναι στη γη. Η δημιουργική ορμή των συγγραφέων, των σκηνογράφων, των χορευτών, των τραγουδιστών, των ηθοποιών, των μουσικών, των σκηνοθετών δεν θα παύσει ποτέ, και στο πολύ κοντινό μέλλον θα ανθίσει ξανά με νέα ενέργεια και νέα κατανόηση του κόσμου τον οποίο όλοι μοιραζόμαστε. Περιμένω με ανυπομονησία! (Μετάφραση από τα αγγλικά για το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. Εύη Προύσαλη Γενικής Γραμματέας Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) 

Το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2021 που έγραψε η διακεκριμένη ηθοποιός του Θέατρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης Helen Mirren (Ηνωμένο Βασίλειο), διαβάζεται στα ελληνικά από τη βραβευμένη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Συγγραφέας │ Author HELEN MIRREN Μετάφραση από τα αγγλικά │ Translation from English ΓΙΟΛΑ ΚΛΕΙΤΟΥ│ YIOLA KLITOU Κινηματογράφηση │ Camera/Drone ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΣ │ NEOPHYTOS PANTELAS Σκηνοθεσία/Μοντάζ │ Director/Editing ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ │ IRENE SOPHOCLEOUS Παραγωγή │ Production SHOOT ME PRODUCTIONS Γενική Επιμέλεια │ General Supervision ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ │ CHRISTOS GEORGIOU Ιδιαίτερες ευχαριστίες │Special thanks ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ για τη φιλοξενία │ CYPRUS THEATRE MUSEUM for the hospitality (www.cyprustheatremuseum.com) . . ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ CYPRUS CENTRE OF THE INTERNATIONAL THEATRE INSTITUTE © 2021

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο-χορός στη Στέγη: Lapis lazuli Ευριπίδης Λασκαρίδης // Οsmosis

4 έως 21 Απριλίου 2024 -Κεντρική Σκηνή І Τετάρτη-Κυριακή І 20:30

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Καύσωνας του Γιάννη Παναγόπουλου κάνει πρεμιέρα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

30 Μαρτίου – 21 Απριλίου 2024 | Μικρή Σκηνή | Παρασκευή – Κυριακή | 21:00 | Παρασκευή 5 &  Σάββατο 6 Απριλίου  | 18:00

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου