Skip to main content

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ετών 60

...και ούτε μια ρυτίδα!



Επιτέλους! Έφτασε η εποχή που όλοι εμείς οι κουλτουριάρηδες, οι cineφίλοι, οι κρυμμένοι μέσα μας σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί, τα ανήσυχα πνεύματα, οι καλλιτεχνικές φλέβες, οι λάτρεις της επιστήμης του κινηματογράφου, υποδεχόμαστε αυτές τις 11 ημέρες του χρόνου, που δίνουν πνοή στον διεθνή πολιτισμό. Ναι ναι, πολύ σωστά κατάλαβες. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ξανά μαζί μας, με μια επετειακή διοργάνωση λόγω της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την πρώτη του εμφάνιση. Μπορεί να γίνεται 60 όμως είναι ακόμα νέο και έχει στραμμένο το βλέμμα του στο μέλλον. 

 

Ταινίες, ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, performances και όλα τα έργα ανθρώπων που αγωνίζονται με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο για να ρίξουν φώς στα γεγονότα, να  δώσουν μια άλλη οπτική στην πραγματικότητα, περνώντας τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία. Ιστορίες, αντιλήψεις και νέες ιδέες από όλο τον κόσμο και για όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται και βραβεύονται κάθε χρόνο στο ΦΚΘ. Επαγγελματίες σκηνοθέτες και ερασιτέχνες, ηθοποιοί πρωτοεμφανιζόμενοι, κριτικοί, δημοσιογράφοι , όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί περιμένουν την γιορτή αυτή του φθινοπώρου για να μαζευτούν πάλι στο Ολύμπιον, στο Μακεδονικόν και σε πολλές ακόμα αίθουσες της Θεσσαλονίκης. Όμως το ΦΚΘ δεν είναι μόνο για αυτούς. Είναι κυρίως για το κοινό, για τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτό το φεστιβάλ με την παρουσία τους και με την βοήθεια τους αναδεικνύονται φρέσκα ταλέντα και πρωτοποριακές ιδέες μέσα από τις βραβεύσεις των έργων τους.

201 ταινίες, 3 μεγάλες εκθέσεις, 2 νέα τμήματα, πλήθος αφιερωμάτων και ένα κόμικ είναι έτοιμα για να ανοιχτή η αυλαία του 60ο ΦΚΘ στις 31 Οκτωβρίου. Αξιοσημείωτη είναι η ελληνική παρουσία φέτος, αφού Έλληνες κινηματογραφιστές δημιούργησαν 17 ταινίες που θα προβληθούν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ. Με ένα αφοπλιστικά αληθινό φιλμ «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ με τους Άνταμ Ντάιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον, δίνεται η έναρξη αυτής της γιορτής του κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ ρίχνει τίτλους τέλους την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 με το απροσδόκητα αστείο και συγκινητικό "Τζότζο - Jojo Rabbit" του Νεοζηλανδού Τάικα Γουατίτι. Ραντεβού στις αίθουσες λοιπόν!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΙΝΕΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε ο Steve Buscemi όσο περπατούσε στο Manhattan

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Φεστιβάλ Καννών: Οι 12 πιο λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Ποια σύνολα κέρδισαν μέχρι στιγμή τις καλύτερες εντυπώσεις

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα τους