Skip to main content

INTERVIEW

Μιχάλης Γκόντας - Πέτρος Πιτσιλής: Καθημερινά σου "σερβίρουν" σπιτικό φαγητό!

Είναι οι ιδρυτές του Cookisto και σου εκμυστηρεύονται τα μυστικά της επιτυχίας τους! 


Λένα Γρηγορίου

Το ξέρω, το ξέρω. Λατρεύεις το σπιτικό φαγητό. Και πολύ καλά κάνεις! Γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε για σένα το Cookisto (www.cookisto.com) και σου λέμε τα πάντα γι' αυτό! Ο Μιχάλης Γκόντας και ο Πέτρος Πιτσιλής, ιδρυτές του Cookisto, μας αποκαλύπτουν:

Pixel

"Η μαγειρική δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μας χόμπι”, μας λένε γελώντας. “Όταν όμως βρεθήκαμε μακριά από τα σπίτια μας , συνειδητοποιήσαμε πόσο μας έλειπε το σπιτικό φαγητό. Τότε αρχίσαμε να κάνουμε διάφορες σκέψεις που… γέννησαν το Cookisto!”  

Το Cookistο είναι μια on line κοινότητα που σου επιτρέπει να δεις και να μάθεις τι μαγειρεύεται στη γειτονιά σου, αλλά και να μοιραστείς  με άλλους τις δικές σου σπιτικές δημιουργίες.

Pixel

Ήδη, το Cookisto  έχει πάνω από 17.000 μέλη και πρόσφατα η… χάρη του έφτασε και στην Αγγλία!

“Αυθόρμητα συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον που μαγειρεύει, για τον ίδιο ή την οικογένειά του, να αυξήσει τον αριθμό των μερίδων και να τις μοιραστεί με ανθρώπους που είτε δε γνωρίζουν, είτε δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν.

Έμπνευση στο παραπάνω εγχείρημα υπήρξε το κίνημα της Συνεργατικής Κατανάλωσης και η αφορμή ήταν η πτυχιακή εργασία του Μιχάλη η οποία πραγματοποιήθηκε ως επιχειρηματικό σχέδιο”.

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως μέχρι σήμερα και σε χρόνο ρεκόρ, χιλιάδες μερίδες φαγητού έχουν μοιραστεί μέσα από την πλατφόρμα του Μιχάλη και του Πέτρου.

“Στην Αγγλία ξεκινήσαμε πριν τρεις μήνες και ήδη το concept έχει αγκαλιαστεί από το αγγλικό κοινό. Οι βασικές διαφορές των δύο χωρών είναι ότι στην Αγγλία οι επαγγελματίες μάγειρες είναι περισσότεροι και είναι πολύ δυνατό το στοιχείο των ethnic cuisines, χάρη στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας.

Τα πρώτα έσοδα του Cookisto προέρχονται από σπόνσορες και το ποσοστό προμήθειας επί των συναλλαγών. Αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού ακολουθούν παρόμοια μοντέλα, με το πιο διαδεδομένο να είναι αυτό της προμήθειας σε κάθε συναλλαγή. 

Όπως συχνά λέγεται στο χώρο μας, η διαφορά σε αξία μιας καλής από μια κακή ιδέα δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ! Με λίγα λόγια, η ιδέα είναι το λιγότερο σημαντικό σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, ενώ αντιθέτως η εκτέλεση είναι το παν. Γι' αυτό και, ειδικά στα πρώτα στάδια μιας εταιρίας, οι επενδυτές δίνουν έμφαση πρωτίστως στην ομάδα και στο όραμα τους. Είναι γνωστό άλλωστε πως η πλειοψηφία των startups τροποποιεί την αρχική της ιδέα αρκετά μέχρι να βρει την κατάλληλη «συνταγή».

Είναι αλήθεια ότι όλοι μας επηρεαζόμαστε αρνητικά από την κρίση, έμμεσα ή άμεσα. Από τη μεριά μου, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την κατάσταση, να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να επικεντρωθούμε σε αυτά που περνούν από το χέρι μας και μπορούμε να αλλάξουμε. 

Είναι περίοδος στην οποία πρέπει όλοι να επενδύσουμε στους εαυτούς μας, να αναπτύξουμε τις δυνατότητες μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Προβλήματα ίσον ευκαιρίες. Αυτό που κάνει ένας επιχειρηματίας είναι να λύσει τα προβλήματα με έναν οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Κοιτώντας την κατάσταση μέσα από αυτό το πρίσμα, βλέπουμε μόνο προκλήσεις και ευκαιρίες για βελτίωση”. яндекс 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

INTERVIEW

«Είχα την υπομονή να “δυσκολευτώ” λίγο παραπάνω, αλλά να υπάρξω μουσικά όπως θέλω και μου ταιριάζει» Βασιλική Μιχαλοπούλου

Λίγο πριν το live της στο Faust, η Βασιλική Μιχαλοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο allyou.gr και την Αγγελική Λάλου

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν