Skip to main content

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου



Το dry brushing ή απλούστερα το στεγνό βούρτσισμα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την επιδερμίδα του σώματός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας απαλότητα, λάμψη και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επειδή όμως είναι μια συνήθεια που μπορεί να παραμελούμε κατά τους χειμερινούς μήνες, να γιατί η άνοιξη αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την επαναφορά της στην καθημερινότητά μας. Ακολουθούν έξι λόγοι για να το ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου.

Pixel

Απολέπιση

Οι χειμερινοί μήνες συχνά αφήνουν το δέρμα μας ξηρό και συχνά ακόμα και ξεφλουδισμένο λόγω του κρύου, του ξηρού αέρα και της κατάκλισης σε πολλά στρώματα ρούχων. Το dry brushing βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο λείο, φωτεινότερο δέρμα από κάτω και προάγοντας τον κύκλο εργασιών αναδόμησης των κυττάρων, κάτι που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο καθώς προετοιμαζόμαστε να αποβάλουμε τη θαμπάδα του χειμώνα.

Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος

Το στεγνό βούρτσισμα τονώνει το δέρμα και μαζί τονώνει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του δέρματος και βοηθώντας τις διαδικασίες αποτοξίνωσης.

Pixel

Λεμφική υποστήριξη

Το στεγνό βούρτσισμα είναι γνωστό για την ικανότητά του να υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Καθώς προετοιμαζόμαστε για περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες με πιο ζεστό καιρό, η υποστήριξη της λεμφικής λειτουργίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, στην προώθηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και στη συνολική ευεξία μας.

Προετοιμάζει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο

Με την άνοιξη έρχεται περισσότερος χρόνος σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει αύξηση και της έκθεσης στο ηλιακό φως. Το dry brushing μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενθαρρύνοντας μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης. Ωστόσο, απαραίτητη παραμένει φυσικά η χρήση αντηλιακού για την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Ενισχύει την ενέργεια και τη διάθεση

Η αναζωογονητική αίσθηση του dry brushing μπορεί να βοηθήσει στο να «ξυπνήσετε» το σώμα και το μυαλό σας, καθιστώντας το μια τέλεια προσθήκη στην πρωινή ρουτίνα προτού ξεκινήσει η μέρα. Η αυξημένη ροή αίματος και η διέγερση των νευρικών απολήξεων μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας και να προάγουν μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.

Ενισχύει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος

Με την απολέπιση του δέρματος και την ήπια απόφραξη των πόρων του, το dry brushing μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος, είτε πρόκειται για ενυδατικές κρέμες και έλαια, είτε για συσφικτικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους και αφήνοντας το δέρμα να δείχνει στα καλύτερά του.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου